Uke 1 som bachelor-student...

 

Den første uka som "first-year" er snart over, og jeg tenkte jeg skulle dele litt om hvordan den har vært. Det er deilig å være tilbake, rart å være "ny" igjen, og deilig å komme I gang! Et skår I gleden er at Lånekassa gjør det litt vanskelig for meg, men heldigvis har det gått bra så langt takket være de fantastiske gutta jeg bor sammen med. Jeg håper de får ut fingern snart allikevel!! Lånekassa altså... ;P

Her er den I hvertfall, uke 1;

 

Mandag:

Jeg er helt utslitt. Jeg kommer antakelig ikke til å klare å bevege på meg når jeg våkner imorra, og armene mine kommer mest sansynlig til å være totalt ubrukelige den neste uka. Men jeg ELSKA det!!! FOR en start!! Både på kurset og på uka. Hardt, tøft og seigt, og er man ikke våken blir man det. Jeg føler meg levende!!

Jeg starta altså dagen med en halvannen times Street Dance-klasse. Kvart over ni. Jeg vet, jeg vet, for dere som jobber er ikke det så himla tidlig. Men I fjor begynte jeg klokka to og tre og sånn, så for meg er det grytidlig. Og jeg har ikke gjort noe som helst form for trening på årevis, så å begynne dagen med Aerobic og styrke og Street Dance kvart over ni, det var uvant...!

Etter den økten hadde jeg heldigvis et par timer fri, så jeg kunne stikke hjem og dusje og spise. Så var det tilbake til LIPA klokka ett, og fullt kjør frem til seks. Én time introduksjon til Sibelius (program for musikknotasjon), én time Percussion (afrikanske trommer, wuhuu!!), én time Music Production-forelesning, og to timer Music Creation Composition-forelesning med verdens beste musikkteori-geni, Dominik. Puh!

 

Tirsdag:

Waaa, enda en hard treningsøkt! Igår var det Street Dance, med masse aerobics, styrke og hopp og sprett, mens det idag var det første møtet med klassen med det klingende navnet Body Conditioning. Mye styrke og sånn der og. To dager på rad med sit-ups og push-ups var litt brå start merker jeg, jeg har jo som sagt ikke gjort NOE sånt på flere år..! Sist var vel faktisk da jeg var med I hip-hop-timene til Julie på Strømmen eller hvor det var hen, og det var ikke halvparten så hardt som det her..! Og fortsatt - Jeg ELSKER det!:-D

Dagen starta rett på, med halvannen times A Cappella-klasse 9:30. Og det som er litt kjipt, som jeg reagerte på ifjor og, er at vi varmer ikke opp. Altså, ikke I timen. Vi er rett og slett forventa å komme ferdig oppvarma til klassen halv ti. Jeg har problemer nok med å komme meg opp av senga og ut døra og inn I klasserommet til halv ti..!! Men det årner seg... Etter litt herlig koring, var det et par timer fri, hvor jeg dro med meg Katrine og Erik (lillebroren til Silje, weee!!) hjem på is-kaffe, tilbake til 45 min Body Conditioning, som var akkurat passe lenge, tre og en halv time fri, og to timers Ensemble. Det første møtet med terminens ensemble gikk veldig bra. Vi har ensemble sammen med 2.klasse, så jeg kjente de fleste fjesene. Mya og Charlotte og Thomas er I mitt! =) Vi har tre fioliner, noe jeg er meget glad for. Vi spilte ikkenoe denne gangen, men vi spikra størsteparten av setlista. Temaet I år er decades; Vi skal ha en sang fra 50-tallet, en fra 60-tallet osv, frem til nå, og en av de må være julesang. Det eneste vi mangler nå er 80-tallet og 00-tallet, og julesangen. Jeg har valgt min sang, og jeg har ikke helt bestemt meg for om jeg vil røpe den enda, men jeg kan hvertfall røpe at jeg havna på 60-tallet... Any guesses?? ;)

 

Onsdag:

Takket være at jeg klarte å legge meg tidlig på tirsdag (noe som førte til at vi våkna klokka ti på ett på natta begge to og trodde det var morgen..!!), var det ikke hardt å stå opp selv om det var tredje dag på rad med tidlig start. TRE timers opplegg denne gangen, I Professional Development. Forelesning først, så gruppeworkshop, så en forelesningsak til. Gidder ikke gå I detalj, men det går på å utvikle våre egne prosjekter og karierer. Jeg kom I gruppe med Katerina, fra 1.året dans, som jeg ble kjent med da vi gikk Diploma ifjor begge to. Yey! ☺

Etter en trøøøtt siste del var det godt med fire timer fri. Jeg fikk faktisk gjort litt work, laget meg en profil på en sånn e-poteføljesidesak som de viste oss I PD. 16:30 var det tid for å tusle tilbake, for en halvannen times Production Seminar I *The Mac Suite.* Wehehey. Han starta heelt fra sctatch med ProTools, noe som passer meg ypperlig. Ja, jeg hadde ProTools I fjor også, men bare frem til jul, og jeg fortrengte antakeligvis alt sammen med én gang jeg var ferdig med oppgava... Greit å få det inn med teskje! Og han vi har nå er kjempeflink, og virker som han har tilpassa timene litt mer til at vi er musikere og ikke sound techs.

 

Idag, Torsdag:

Idag var nok en tidlig morgen, og jeg klarte på en eller annen måte å lure meg selv til at jeg begynte 9:15 I stedet for 9:30, så jeg var klar til å gå klokka ni. Nydelig! Deilig å ha litt god tid for en gangs skyld. Første punkt på programmet idag var Composition seminar med Dom, og det var basically musikkteori. Intervaller, fra bunn av. Et par timer fri, så Body Conditioning igjen, og en tidlig finish, klokka ETT!! Wuhu, jeg liker torsdager merker jeg!! ☺

 

Oh joy... :-D

Det jeg oppdager, I hver klasse, er at jeg kan mye mer enn jeg tror. Jeg er ikke bakerst, og jeg er ikke dårligst. Hele uka har foreløpig vært repitisjon. Mye av det lærte jeg I fjor, og så har du dansinga, som faktisk overraskende nok ligger lagra et eller annet bortgjemt sted. Det er MANGE I klassen vår som aldri har dansa noe som helst. Det er mange som er helt grønne når det gjelder musikkteori. Det er mange som aldri har vært borti musikkteknolologi, aldri rørt musikkprogrammer av noe slag, og det er mange som ikke har skrevet en låt før. Så jeg lurer på, hvorfor innbilte jeg meg at jeg kom til å henge etter? Hvorfor trodde jeg at nivået på bachelorkurset kom til å være så høyt? Eller, rettere sagt, hvorfor trodde jeg at nivået mitt var så lavt??

Sannheten er at jeg har følt meg middelmådig hele livet. Dan syntes det var noe av det tristeste han hadde hørt, men det er ikke trist I det hele tatt, det er bare sånn det er. Jeg har aldri vært best, jeg har heller aldri prøvd å være best. Jeg har vært strålende fornøyd med å bli valgt nest sist I ballspill, med å være en 4'er-elev, med å ha kondis som en ullsokk, med å være average. Julie ble bestis med danselærern, jeg var "du med skjerfet." Men det er et dårlig eksempel da - det skal mye til å kunne nå opp til frøken Truly når det gjelder hip hop. Dama er INSANE!! ;)

Poenget mitt er at det har vært deilig å komme I gang med hverdagen, og å se at det ikke kommer til å knekke meg. Jeg henger med, og vel så det. Jeg KAN dette her!!! Og det er en fantastisk følelse.

Uka er nesten over. Imorgen kan jeg sove lenge, for Practical Project begynner ikke før I uke 3. Det blir en kosedag, med Masterclass, Gospel-kor og min første sangtime med Ian. Jeg er nesten nervøs, det blir liksom alvor når jeg skal ha HAN. Han har liksom de flinke han. Wæææ? Det går sikkert bra da, jeg gleder meg. Men jeg skal sette meg ned og gå gjennom notater og feedback fra sangtimene mine ifjor. Sånn I tilfelle han spør meg hvor broa mi er eller noe. Pip.

 

Uansett, det er på tide med litt mat merker jeg. Jeg sitter her og muncher på et deilig stykke Walters Mandler sjokolade, som jeg fikk I posten fra verdens beste Hildegunn idag, sammen med litt smågodt og et superkoselig brev! Jeg ble så glad!! :-D
Håper alle har hatt en super uke, og at helga blir enda suprere!! Jeg får besøk av Becky! Har dere noen spennende planer?I love my Becky YUP YUP I love my BOOB...!!;P

Med blomster & kjærlighet,

Audrey

 

 

 

3 kommentarer

heidi Sagengen Wilhelmsen

23.sep.2010 kl.23:37

Så godt å lese det du skriver, godt å se at du har det bra og trives, at du virkelig er på den rette "hylla"! Som om vi ikke visste det fra før, men godt alikevel å lese det svart på hvitt!

Men så synd at du ikke har fått stipend enda, det må da snart komme. Du trenger jo penger til mat og ellers, vi kunne jo sende noe i posten, men det er ikke mye som vil hold seg på reise trur jeg.

Vi får krysse fingre og tær og håpe det dukker opp i morra - eller seinest over helga!

Ha det fortsatt fint, glad i deg!

Klemmer.

Jules

26.sep.2010 kl.09:31

Høres nice ut den timeplanen! Sånn skole liker vi :D

Digg at det er flere i klassen din som aldri har dansa før da. Du har jo faktisk dansa litt, så må vel føles bra å være en av de som ligger foran?

Hmm.. Jeg visste ikke at du har følt deg middelmådig.. Det er jo ikke akkurat middelmådig å støtt være på scenen og i avisen, eller å være i studio og spille inn egne låter, eller å være på radio, eller å være på en av verdens beste musikkskoler, eller å arrangere en egen konsert med fullt hus, and the list goes on.

Nei, du er nok ikke mye average. Man er jo ikke best i alt, sånn er det bare. Men det betyr jo ikke at du er middelmådig på noen som helst måte!

Audrey Wilsen

26.sep.2010 kl.15:31

Takk mamma, det virker jo som om det ordner seg nå! Til uka har jeg nok lånet i boks, så da skal jeg lage kjøttkakemiddag til gutta mine her! ;)

Julie, absolutt deilig å ligge litt foran ja, det kom som en fin liten overraskelse. :)

Hmm, jeg vet ikke, det er litt vanskelig å forklare. Alle de tingene du nevner har jo vært med på å få meg til å innse at jeg kan mer enn jeg tror. Jeg hadde jo aldri i verden trodd at jeg kom til å komme inn på LIPA. Men når jeg sier at jeg har følt meg middelmådig mener jeg mer før, på danseopptredener og sånn for eksempel. Jeg var liksom alltid der at jeg hadde lært meg koreografien, men that's it. Jeg gjorde bevegelsene, men kunne de ikke godt nok til å legge noe mer i det. Og med skolegreier, jeg prøvde liksom ikke å være noen 6'er-elev, og var mer enn fornøyd med å ligge og chille på 4'ern. Og så klart på musikklinja, da jeg var helt grønn og følte meg litt vel "over my head" når det gjalt teori og teknikk og sånn. Eller Men på de seks årene som har gått siden musikklinja har jeg rukket å dra meg selv opp, på en eller annen måte, og her er jeg. Og det er deilig.

Hehe, ble langt svar dette, men prøver bare å forklare. =)

Skriv en ny kommentar

Audrey

Audrey

25, Jevnaker

Jeg er en artist, musiker, sanger og låtskriver, men mest av alt ei lita jente på 25 fra Jevnaker i Oppland. Jeg danser salsa på fritida, har akkurat realisert min drøm om å ta dykkelappen og vil reise verden rundt!=) Første skritt på veien tar jeg allerede. Jeg har flytta til England, og fullførte i vår et Diplomakurs i Popular Music And Sound Technology på LIPA (Paul McCartneyskolen i Liverpool). Nå er jeg i gang med første året på bachelorgraden min, på samme skole. Jeg jobber om dagen med å spille inn låtene mine hjemme, og skriver nye stadig vekk. Mye som skjer om dagen, så følg med!=)

Kategorier

Arkiv

hits