Bydue i Dur


 

       For en time siden var jeg så trøtt at jeg nesten ikke klarte å holde øynene åpne. Nå er jeg desperat etter å sovne, men lys våken. Er det ikke typisk? 

       Det lukter av et annet liv. Høst, regn, være kald mens jeg venter på bussen. Jeg må innrømme at det har vært fint å kjenne litt på Oslo igjen. Jeg hadde glemt hvor glad jeg egentlig er I å kjøre buss når det er mørkt. Å være alene på en buss, ved vinduet. Det er stille I Oslo når det er mørkt. På en buss. Når du kan sitte ved vinduet og se ut på det som skjer utenfor, uten å høre alt bråket. Kanskje med musikk på øret, som ingen andre hører. Da er du alene da. I verden, og på bussen. Verden blir din egen musikkvideo, og alt har en historie. Som du kan bestemme selv. 

       Noen ganger er musikken kjekk å ha. Som I helgene, eller når det er fadderuke, eller I Mai. Fulle folk er slitsomme på buss. Mer enn andre steder til og med. Fulle folk er egentlig bare greit hvis du er full selv, og det er ikke jeg på bussen. Som regel. Støynivået til en gruppe fulle 18-åringer på vei til byen er altfor høyt for en stakkars buss, og når man er på vei hjem, sliten og lei etter en lang kveldsvakt på jobb, er det ikke mye som er mer irriterende enn gnålete fyllevås. DA er musikken grei å ha - selv om det er grenser på hva sarte, myke Maria Mena klarer å overdøve. 

Gatenavn flyter forbi. En gang bodde jeg der. Der har jeg sitti barnevakt. Og der. 

På bussen, og på en sofa på Bygdøy, finner jeg deler av mitt Oslo. Deler av et annet liv, en annen meg. Oslo er ikke hjemme lenger, men hun synger fortsatt for meg. I Dur. Og jeg våkner opp. 

 

Med blomster & kjærlighet (og byduer I Dur),

Audrey

 

3 kommentarer

Jules

29.aug.2010 kl.02:55

Med beats by Dre headsettet hadde nok selv Maria Mena vært nok til å overdøve fadderuka..! Det headsettet har redda meg på alle bussturene til og fra nattevakter og kveldsvakter i det siste ass, helt fantastisk!

Og ellers et veldig fint innlegg :)

Ask Burlefot

29.aug.2010 kl.22:44

Føltes som om jeg satt på 30-bussen. Fine ord.

Audrey

30.aug.2010 kl.02:26

Takker og bukker. :-)

Og det rare er at det faktisk ER 30-bussen det handler om her. Ser man det. :)

Skriv en ny kommentar

Audrey

Audrey

25, Jevnaker

Jeg er en artist, musiker, sanger og låtskriver, men mest av alt ei lita jente på 24 fra Jevnaker i Oppland. Jeg danser salsa på fritida, drømmer om å ta dykkelappen og vil reise verden rundt!=) Første skritt på veien tar jeg allerede. Jeg har flytta til England og er midt i et Diplomakurs i Popular Music And Sound Technology på LIPA (Paul McCartneyskolen i Liverpool). Mye som skjer om dagen, så følg med!=)

Kategorier

Arkiv

hits