Her bor jeg - snart på ordentlig.


    

HER BOR JEG!! :-D

Jeg lovte å legge ut noen bilder av den nye leiligheten i Liverpool, og etter å ha rydda, støvsugd, vaska, skrubba, drilla, spikra og ommøblert i hele helga, synes jeg det så bra nok ut for en liten fotoshoot. Dessverre har jeg ikke noe kamera lenger (buhuuuuu!!!), så bildene er tatt med crappy crappy iPhone-kamera. Men dere ser i hvertfall åssen det ser ut.

STUA
Starter med stua, som er svææær! Noen andre stikkord: høyt under taket, svære vinduer, en veldig facinerende samling møbler i de STYGGESTE farger og mønstre du kan tenke deg, RØDT vegg-til-vegg-teppe (sukk... England vinner glatt VM i stygge vegg-til-vegg-tepper...), stor hems som blir brukt som gjesterom, og ikke minst, en hel gjeng små krabater rundt omkring på hyller/bak dører/i skap/på vegger som de forrige leieboerne bare ikke gadd å ta med seg eller kaste. Ikke levende sådan, neida. Men noen av de var rimelig creepy allikevel...

  
Til venstre: Stua, sett fra øverst i trappa til hemsen. Vinduene går fra gulv til tak, og vender ut mot gata.
Til høyre: Spisebordet (også kjent som en enorm gammel pult) og hemsen/gjesterommet. Lampeskjermene kjøpte vi rimelig fort, da vi så at leiligheten var full av bare lyspærer som hang fra taket. Kjempefornøyd! Du ser det ikke på bildet, men de er feeete. ;)

Her er noen av leilighetens "blindpassasjerer":

    

Skjelettet bor nå i skapet (haha!!), stakkars bamse har blitt befridd fra galgen (ja, de hadde faktisk tatt seg bryet med å lage en ordentlig, solid GALGE og hengt den stakkars bjørnen bak døra...! Vi la verken merke til han eller skjelettet før vi lukka stuedøra for første gang.), og hu siste der... Hun er bare SKUMMEL. Hun hadde mista huet stakkar, men jeg fant ut at det holdt seg på hvis jeg lente henne inn mot veggen. Noe som bare fikk henne til å se klin gæærn ut. Grøss...

Som dere kanskje skjønner har vi en sunn skepsis til de som bodde der før oss. Hva slags folk er dette???? Ikke vaska de før de flytta, og de gadd pokker ikke tømme leiligheten en gang. Møkkete og ekkelt var det, men nå begynner det å bli ordentlig koselig. Jeg gleder meg til å BO der på ordentlig! 

Før jeg går videre til soverommet, vil jeg presentere dere for resten av "gjengen" vi fant rundt omkring i leiligheten, og før jeg gjør det vil jeg dele en liten ande-historie med dere. I November 2004 flytta jeg inn i en nusselig garasjeleilighet  på 25 kvadrat på Ris i Oslo, hos verdens søteste familie. Det er ikke mye man får plass til av pynteting og fjas på 25 kvadrat, men en av tingene jeg kjøpte meg var en badeand, hvit, med vinger og glorie, som fikk fast plass på vasken på badet. 
 Den trofaste gakk-gakken ble med på lasset da jeg i 2006 flytta inn i Trondhjemsveien sammen med Julie, på andre siden av byen, og der fikk den en like fast plass på en ny vask i en noe større leilighet. En av mine mange turer innom Gakks hjemsted, Mique på Oslo City, resulterte etter hvert i tre små mini-gakk-gakker, som jeg plasserte i rekke og rad etter den første. Familieforrøkelse! 
Familien på fire forble den samme i tre år, og fikk større boltreplass da jeg tok de med til Bedford Street South i Liverpool - med badekar - høsten 2009. Monica la sin elsk på de fire (jeg har sett det selv, de fikk til og med være med
 når Monica badet), og til jul det året ble fire til fem da mellom-mann dukka opp inni en Puma-tskjorte i pakka fra Monica. 

Leiligheter kommer og går, og den foreløpige avslutningen på denne historien har overbevist meg om at jeg er ment til å være gakkemor. Det var den første helga vi tilbragte i den nye leiligheten, da vi endelig fikk tid til å se oss ordentlig rundt. Jeg tusla rundt i stua og fikk plutselig øye på - nettopp - en badeand i en hylle...! Gul, noe mer tradisjonell enn mine, og hakket større enn den største i flokken min. Jeg flirte av tilfeldigheten, og henta straks mine fem og satte de i rekke og rad bak det nyeste tilskuddet i familien. Dagen etter eller noe, som om ikke dette var "Serendipety" nok, oppdaget jeg ikke mindre enn TRE ender til, på en høy hylle på kjøkkenet...!! Tre ender, i tre forskjellige størrelser, som gled perfekt inn mellom de seks i stua. NI bade-ender. NI. På 6 år har altså andeflokken min sakte men sikkert vokst fra én til ni, og jeg finner en slags glede i det. Jeg synes det er ordentlig koselig. Bare SE på de!!Fniis... Etter hvert som vi får orden på badet, som er over gangen og disgusting for øyeblikket fordi de i leiligheten over oss også bruker det og har masse ting der, som forresten også er grunnen til at det ikke kommer noen bilder av badet her i denne omgang (det blir det SLUTT på i september!!), skal den lykkelige familien få flytte ut dit, men foreløpig bor de på denne hylla i stua sammen med Kong Loui (som jeg ikke klarer å se på en gang uten å få "Nå vil jeg bli som du-u-u, wopiduidua" på hjernen), en giraff (SJIRRRRAFF!!!!), en hagenisse (sukk, Ameli...<3) og... en hund som jukker beinet ditt og uler. Ikke spør... Den stakkars bamsen har også fått plass her, i den andre armkroken til kongen. Det er plass til mange der skjønner du.

Det var altså stua, med alle dens små sjarmtroll. Kjøkkenet er det ikke så mye å si om, men slenger nå med et bilde, før vi suser videre til den beste delen av leiligheten.SOVEROMMET
Soverommet er den beste delen av leiligheten spør du meg. Det er i utgangspunktet ikke spesielt stort, men siden det er innmari høyt under taket har det blitt bygget en etasje til inni rommet! Underetasjen har jeg ikke tatt noen bilder av, fordi det er såpass uferdig og rotete enda, men jeg kan jo beskrive den. Nede er det en pult (som etterhvert blir recording-studioet og hvor Dan kommer til å tilbringe mesteparten av tida, blant gitarer og skjermer), en kommode og et innebygd klesskap til å henge klær i. Studio/garderobe altså. Så til "min" del...

    
  
Disse bildene er fra hver sin side av overetasjen. På bildet til venstre ser dere senga, og for å skille den enda mer fra resten har vi (eller Dan da, med sin flunkende nye drill) satt opp gardinstang og hengt opp svarte gardiner. Herlig! 
Til høyre ser dere det jeg har valgt å kalle min lille Café. Det kommer til å være min krok. Kjempekoselig!

Jeg gleder meg veldig til å bo der på ordentlig, men akkurat nå er det faktisk veldig deilig å ligge i min egen seng på Jevnaker, med bamsene og dundyna mi, og kanskje i løpet av natta, en katt på magen. Hvem vet, kanskje i løpet av morra'n, en hyper nevø. Hehe... 

Jeg håper dere likte "The Grand Tour". Nå håper jeg alle fikk lyst til å komme på besøk til meg veldig fort i løpet av høsten. Hemsen står klar, og vi har lagd en regel om at alle som sover der oppe må signere veggen. Så kom kom!

Nå skal det soves og drømmes i egen seng! God natt, god morgen, god dag eller god kveld, alt ettersom når du leser dette.... 

Med blomster & kjærlighet (og sol i hjertet),

Audrey3 kommentarer

Mile

10.aug.2010 kl.02:12

Aaaw, elsker andehistorien! Det var bare MENT at de skulle finne hverandre! :)

Ser superkoselig ut, spesielt rommet deres. Håper det blir satt inn lamper i hula, slik at jeg ikke blir altfpr redd når jeg kommer på besøk..og kvitt dere med hu kjerringa!! grøss! :)

Mina Marie

10.aug.2010 kl.21:04

Oooh, I like! For et herlig soverom!! Masse boltringsplass her får'n si! Det er bra dere kom til for å redde bamse, stakkars liten <3

Audrey

12.aug.2010 kl.01:51

Mile: Det er lampe der, trenger bare en lampeskjerm. Men lyst er det altså i hvertfall...! Og kjerringa bor der hu nå, men kanskje vi kan kjøpe et bur til henne eller noe. Hun ser ut som en rømling fra en eller annen mental-institusjon...!!

Mina: Ja, stakkar, fikk så vondt av han...! Nå sitter han trygt i armkroken til Kong Lui i hvertfall.

Og dere MÅ komme på besøk snart!!! :-D

Skriv en ny kommentar

Audrey

Audrey

25, Jevnaker

Jeg er en artist, musiker, sanger og låtskriver, men mest av alt ei lita jente på 24 fra Jevnaker i Oppland. Jeg danser salsa på fritida, drømmer om å ta dykkelappen og vil reise verden rundt!=) Første skritt på veien tar jeg allerede. Jeg har flytta til England og er midt i et Diplomakurs i Popular Music And Sound Technology på LIPA (Paul McCartneyskolen i Liverpool). Mye som skjer om dagen, så følg med!=)

Kategorier

Arkiv

hits