Når ble Usher ekkel og andre spørsmål.Grøss..Jeg har akkurat prøvd å høre på noen av de nye sangene til Usher. Prøvd. For nysgjerrighets skyld. Dette er en artist jeg pleide å digge. Jeg var rett og slett helt på trynet etter han og syntes han var detheiteste mannebeinet på jord (for sånn ca 103 år siden...) Jeg hørte den nye singelen på radio for noen uker siden, og uten at jeg registrerte at det var han, var det en av de sangene som gikk meg mest på nervene. En forferdelig enerverende og poengløs låt, med storpoetiske linjer som;  

 

"You got me saying Oh oh oh oh, 

oh oh oh oh oh, 

oh oh oh oh oh, 

oh oh oh my God!" 

 

og 

 

"Honey got some booty like POW POW POW, 

Honey got some boobies like WOW oh WOW". 


Yuck.


    

 Tror kanskje ikke det er dette Usher gauler om...

 

Jeg er så milevis fra der jeg var. Musikken jeg pleide å elske himler jeg nå med øya over. Jeg takler ikke å høre på klissete mannfolk med sixpack som vokal-runker i detalj om hvor tente de er, eller oftere, hvor tent den heldige dama i akkurat den sangen er på de. De knuller deg med blikket i musikkvideoen eller fra scena, og er sjelden å se MED skjorte. Kanskje en jakke, med ikkenoe under. Eller, aller helst, en armeløs t-skjorte som er lett å rive i stykker når det kunstige regnet kommer. Og hatt. Og den latterlige koreografien, utført med hauger og lass av damer som gnikker seg rundt de som om de er en strippestang... Blæ.

 

 


Some of my old favorites;

 

 

 

Aaanyway. Jeg veit at jada, det finnes artister som ikke spiller på sex i like stor grad som Usher, og neida, det ikke er noe galt i å lage musikk som ikke nødvendigvis har noe annen mening enn å få folk til å danse (og å gjøre de som spyr ut disse låtene motbydelig rike...). 

 

 

 

 

 

Jeg prøver å ikke være alt for dømmende. Seriøst. Jeg mener ikke å tråkke på noen tær. Jeg var jo der en gang jeg og, og syntes de som sa de tingene som jeg sier nå var noen ordentlige tørrpinner. Det er bare så rart å tenke på akkurat det, at jeg pleide å føle meg hjemme i den sjangeren som nå er som en annen planet, et annet solsystem. Jeg skjønner det bare ikke. Målene og visjonene jeg hadde, sangene jeg skrev, musikken jeg hørte på... Jeg pleide faktisk å LIKE den musikken, og alt rundt den. Alt sammen er så milevis fra der jeg er nå. Jeg har gjort en dundrende helomvending, og selv om det skjedde gradvis så må det jo ha virkelig snudd på et eller annet tidspunkt, og det er vanskelig å se når. Men det gjelder jo ikke bare musikken.

 

 

 

 

Alle som ser "gamle" bilder av meg, fra da jeg bodde i Oslo og hadde langt hår, sier "You look so different." Svaret mitt er det samme hver gang. "I was..." 

 

   


Another life all together. :)


For å ikke bare spre eder & galle her, jeg må si jeg fortsatt nyter noen av de gode gamle sangene, de som gjorde meg glad en gang i tida. De kan fortsatt gjøre meg glad. De to gammel-favorittene jeg la ut er jo ganske herlige. But that new shit? Glem det. Grøss & gru... 

 

Så har jeg vel blitt en tørrpinn da. Gått over til fienden. Men jeg trives bedre på denne sida av streken. Jeg beholder klærne på og sitter ganske så stille mens jeg synger sangene mine med en gitar i hendene. Blir nesten ikke anpusten en gang. Jeg koser meg. 

 

Uansett, jeg mener som sagt ikke å tråkke på noen tær, det er bare en fasinasjon som vil ut, en fasinasjon for at smaken ikke bare er som baken, den er også like uforutsigbar som en kveld på byen med masse penger i lommeboka. It puzzles me, i mangel på et passende norsk uttrykk, tanken på at jeg var DER en gang. Det er så fjernt. Jeg har gravd, prøvd å skjønne, men jeg tror jeg gir opp. Det er bare det som forundrer meg (der har vi det), at man kan forandre smak og preferanser så innmari på så kort tid, at noe jeg likte så godt en gang nå kan gjøre meg så "disgusted". Æsj og fysj.

 

Kos dere med litt hoftevrikk og "vocal wanking" (Det er ingen her i England som har hørt det uttrykket, men det fenger. Tror jeg kommer til å spre det ganske greit), jeg skal nå prøve å planlegge de neste tre årene av livet mitt. Berg-og-dal-bane much? Jah...

 

Take care.

 

Med blomster & kjærlighet,

Audrey nå
4 kommentarer

Mile

29.apr.2010 kl.00:20

Lol, jeg prøvde, PRØVDE å høre på det nye albumet hans, meeen.. yawn :S

Tviler på at noen tar seg nær av det du skriver, folk utvikler seg og smaken forandrer seg! :)

TØRRPINNE??! NEVER!! (siden når ble det kjedelig med god musikksmak?? eller, 'bedre' smak enn de uorginale pop låtene med "vocal wanking" (DRITBRA) og forferdelige tekster? Come on, med 25 år på baken er man vel bound to bli lei den samme oppskriften etterhvert.. Jeg mener forøvrig ikke at ALT på topplistene er dårlig eller likt, men som oftest er det soulless og repetative music som dessverre slår ann :/ )

I skrivende stund hører jeg på Marina and the Diamonds! Magisk og nydelig, veldig Regina Spektor-isj! :D

..Fantastiske illustrasjoner, forresten :) Neste gang jeg hører låta er det nettopp disse bildene jeg kommer til å se for meg :/

Katrine

29.apr.2010 kl.07:50

Aud Jorun, tørrpinnen... Ha ha, jeg ler meg ihjel. Tenk om du kunne reist tilbake i tid og fortalt Usherelskende Aud Jorun dette a. ;o)

heidi Sagengen Wilhelmsen

29.apr.2010 kl.10:42

Nei, tørrpinne - det blir du nok ikke Aud Jorun, men voksen er du blitt. Smaken har forandra seg, og jeg må si jeg er veldig glad du ikke vil bli sett halvnaken på scena, vrikkende med en eller annen halvnaken mann vrikkende sammen med deg. Takk for det, og stå på, vær deg selv, Aud Jorun, skriv sanger med mening og syng dem som bare du kan!

Jeg er stolt av deg, jenta mi!

Klemmer fra mamma'n din.

Anne-Ma

29.apr.2010 kl.13:29

Søte deg! Spennende å se hvordan tingene blir for deg, jeg har en god følelse! :) Stå på!

Skriv en ny kommentar

Audrey

Audrey

25, Jevnaker

Jeg er en artist, musiker, sanger og låtskriver, men mest av alt ei lita jente på 24 fra Jevnaker i Oppland. Jeg danser salsa på fritida, drømmer om å ta dykkelappen og vil reise verden rundt!=) Første skritt på veien tar jeg allerede. Jeg har flytta til England og er midt i et Diplomakurs i Popular Music And Sound Technology på LIPA (Paul McCartneyskolen i Liverpool). Mye som skjer om dagen, så følg med!=)

Kategorier

Arkiv

hits