Hello old friend, get the fuck out.

27.09.09

 

"My old friend and nemesis, Mr. Melancoly, comes knocking on my door. But something has changed. I have a chain on my door now, and before I let him in I ask him what he wants with me. That startles him, and he can´t answer. He´s standing there now, with nowhere to go, looking awkward, and I am free. Like I knew I would be. Still, it is weird, and it is new. We can function now, because I know now what he can do to me and I will no longer let him. I can enjoy his company without letting him get the best of me. He is a part of me, and he always will be, but on my terms now. He´s not used to that, but I think he´s gonna be ok. I think I´m gonna be ok."

 

Det er sant. Jeg merket at den gode gamle melankolien kom snikende, men jeg stoppet opp og innså at jeg ikke har en eneste grunn til å la den ta meg! Ikke én, ikke denne gangen. :-)

 

Jeg var på kino med "gjengen" i kveld, og så nyinnspillinga av Fame. Jeg småsippa allerede helt i starten, på "Audition Day". Og da de heldige førsteårsstudentene satt i auditoriet og hørte på velkomsttalen tenkte jeg med klump i halsen på øyeblikket for to uker siden da jeg satt i et lignende auditorium på en veldig lignende skole og var akkurat like heldig og hørte akkurat de samme ordene ble sagt til meg. Jeg likte filmen. Jeg trodde ikke jeg ville like en så ny og forandret verson av Famesangen, men jeg likte den faktisk. Spør meg igjen om en uke så kan det hende jeg har ombestemt meg, men jeg tror jeg liker den. 

 

Jeg har bytta kurs forresten. Noen av dere har sikkert fått med dere noe om det på Facebook. Jeg begynte jo opprinnelig på Foundation Diploma in Performing Arts (Song), bedre kjent som Song dip, og det var kjempegøy. Jeg kommer veldig godt overens med klassen, kjempesøte alle sammen. Men så hørte jeg mer om et av de andre ett-årige kursene, Diploma in Popular Music and Sound Technology, eller Pop Dip som det kalles. Og det ble mer og mer tydelig for meg at jeg var på feil kurs! På Song dip ville jeg hatt acting, acting through song, tre timer dans i uka, to forskjellige kor... Altså, mye gøy. Men på pop dip...! Jeg snakket med Canada og noen av de andre om det, og de har Sound Technology, Production, Digital Audio, songwriting i andre semester, business skills... De får leke med Logic og ProTools for god´s sake (Musikkprogrammer som er meget meget bra...), og de lærer om mange forskjellige sider av musikkbransjen. Og i andre termin får de tilgang til innspillingsstudioene på Lipa... Jeg tenkte så det knakte, lenge, og snakket med Team lederen om det, og til slutt sendte jeg han en mail og sa at hvis jeg fikk lov ville jeg bytte. Heldigvis fikk jeg lov, og her er jeg nå! Om et år er jeg min egen lydmann! haha... Jeg bytta absolutt ikke fordi jeg ikke trivdes eller trodde jeg ikke ville komme til å trives på song dip. Men pop dip er mer relevant for meg, karieremessig. Song dip ville vært gøy, jeg hadde kost meg masse. Jeg liker å danse, men bare for gøy. Jeg er ingen danser, og jeg har ingen mål om å bli det. Jeg ser etter mer enn gøy nå. 

 

Følelsen av å være tilbake på videregående ble borte allerede i første timen som pop dip elev. Det var Sound Technology, og vi ble etter en times tid i klasserommet plassert foran hver vår Mac med keyboard og Logic og fikk beskjed om å leke. Det var som juleaften. På den første masterclassen i auditoriet satt jeg for en gangs skyld lys våken gjennom hele greia og var ikke litt trøtt en gang. Selv om Jayde satt ved siden av meg og SOV TUNGT. Det var to A&R-menn (han ene var gitaristen i The Police) som var der og snakket om hvordan de endte opp i showbiz, at det handler om litt flaks, litt tid og sted og litt hvem man kjenner. De snakket om hvordan man går fram for å tjene penger på sangene sine, og masse annet spennende, og jeg elska det! I Production-klassen var jeg lys våken og konsentrert gjennom en laaang powerpoint presentasjon om produsentens roller og historie. Læreren var amazig. Alle lærerne er amazing. Alt ved dette STEDET er amazing!! Jeg er veldig veldig glad for at jeg bytta kurs. Jeg er også veldig veldig glad for at Ian lot meg få være med i Ghospelkoret sammen med song dip og andreårs-musikkstudentene selv om jeg konverterte til pop dip. Jeg har virkelig savna å synge i kor, og det er skikkelig gøy å være en del av det igjen. Jeg tror jeg skal spørre Ian om jeg kan få være med i det andre koret også, for jeg har ikke noe undervisning da. 

Ooh, det er en annen ting, TIMEPLANEN MIN!!! Den er GENIAL!!! Som om den er laget FOR meg! Min tidligste morgen er på fredag, og da begynner jeg klokka ni. Mandag begynner jeg ett, tirsdag tre, onsdag fire og torsdag halv ti. Alle fagene jeg har er helt fantastiske. Det blir så klart mye jobbing utenom disse timene, jeg kommer til å flytte inn på det nevnte rommet med mac og Logic... Vår første oppgave i Digital Audio er å lage en miks av en låt. Altså, enten spille inn en låt selv eller få en uredigert innspilling av læreren, som vi skal mikse ferdig i Protools. Kravet er at det må være minimalt tolv spor (forskjellige instrumenter og vokalspor) og at det er faktiske instrumenter spilt inn i studio og ikke sampling og loops. Jeg skal benytte anledningen til å spille inn en av låtene mine med ensemblebandet og mikse den. Fantastisk! Jeg vurderer faktisk å kjøpe disse programmene, siden vi får latterlig mye rabatt på alt av programmer når vi går her. Det ville vært dumt å IKKE gjøre det til den prisen vi får det for! Og D.A.-læreren vår sa at hvis vi fikk tak i en brukt M-box skulle vi FÅ ProTools av han! Igjen, ressusjene jeg plutselig har fått i fanget er helt enorme...!

 

Fresher´s week er offisielt over nå, og jeg føler at hverdagen har starta. Ikke helt, siden jeg ikke har hatt en full uke på pop dip enda, men jeg føler at jeg er i gang. Jeg vaska klær og gulv idag, og Monica og jeg har kasta tannkremtubene vi hadde med hjemmefra og kjøpt en ny sammen. Jeg kan ikke gå nedover Bold Street uten å møte folk fra Lipa. Jeg liker denne hverdagen. Nei vent, jeg elsker den. Karianne, Warren og Callum ble med hit etter kinoen idag og gjorde lekser. Det var så koselig. Kinoen var også koselig, og gåturen hjem igjen. Vi sang og dansa gjennom gatene, og tok noen morsomme bilder. Før kinoen var vi på et kjempemorsomt sushi-sted hvor det er et langt samlebånd som snor seg rundt i hele lokalet, rundt alle bordene, og man kan bare ta skåler med forskjellig sushi etter hvert som de suser forbi. Monica overtalte meg til å smake på noe tunfisksushigreier (til tross for at Warren satt og advarte meg og rista febrilsk på hodet), men fysj... Virkelig ikke my cup of tea, og jeg skjønner ikke hvorfor jeg stadig lar meg lure til å smake på det....! Grøss... 

Jobb har jeg også fått meg, som jeg har nevnt litt om før. Nå har jeg til og med stått i baren et par kvelder. Fredagskvelden var super busy, og ALLE som var der skulle ha Brandy! De drakk opp tre flasker på under en time, og jeg ble sendt til spritsjappa på hjørnet for å kjøpe mer. Klokka elleve på kvelden. Gotta love this city man...;P Onsdagskvelden jobbet jeg også. Jeg åpnet, og stod alene i baren fra ti til ett. Det var veeeldig stille, kanskje tre stykker innom, så det gikk greit. En av de tre gjestene var en kar som kom inn, bestilte en øl, og satte seg ned med papir og penn. Etter hvert fortalte han meg at han skrev dikt, og jeg fikk lese litt. Fine greier. Han småprata litt mens han skrev, og etter en stund sa han "This is what I got about you so far." Han hadde jaggu sitti der og skrevet et dikt om meg!! Jeg fikk lov å beholde det, og han spurte ikke om nummeret mitt en gang, noe jeg ble både letta og overraska over. Regna liksom meg at han var creepy, men han var harmløs nok. 

 

Nå er helga definitivt over, og det er alt for sent.. Jeg  burde ha lagt meg for lenge siden! Jeg begynner ikke før ett imorra, men jeg tenkte jeg skulle komme meg bort på uni litt tidlig så jeg får printa ut noe skolegreier fra mailen og lagt ut dette og ordne diverse ting. Jeg har nemlig verken printer eller internett hjemme... 

 

Håper alt fortsatt står bra til der hjemme! Jeg har sett noen flere bilder av sønnen til LILLEbroren min nå, og han er så klart en fantastisk liten tass. Gleder meg til å se han! Det blir nok dessverre ikke før jul... Men jeg regner med å se masse bilder før den tid! Gratulerer masse igjen til Thor Olav og Stine. 

 

Men nå er det sengetid for prinsessa av Liverpool. God natt, god morgen eller god dag, alt ettersom når du leser dette... 

 

Ta vare på hverandre.

 

Med blomster og kjærlighet (og deilige melankolske Damien Rice på iTunes),

 

Audrey

 

 

 

p9270045


 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Audrey

Audrey

24, Jevnaker

Jeg er en artist, musiker, sanger og låtskriver, men mest av alt ei lita jente på 24 fra Jevnaker i Oppland. Jeg danser salsa på fritida, drømmer om å ta dykkelappen og vil reise verden rundt!=) Første skritt på veien tar jeg til høsten, når jeg flytter til England for å ta et Diplomakurs i Performing Arts på LIPA (Paul McCartneyskolen i Liverpool). Mye som skjer om dagen, så følg med!=)

Kategorier

Arkiv

hits