1 av 300 av 4000, earning the right to play

Liverpool så langt, del 2

 

 p9120005 p9120041 p9120009 

 

Mandag 14.09:

Alle møtte klokka 10 i Paul McCartney Auditorium. Det er så fint der. Jeg var på en konsert der i april, så det var ikke første gang jeg var der, men det var første gang som Lipa-elev. Først var det velkomst-tale med Mark Featherstone-Witty, som er karen som starta Lipa sammen med Paul sjøl. Artig fyr. Så var det flere talere: Vi ble opplyst om "Fire safety and evacuation procedures," introduction to programme leaders, Intranet, Moodle and IT introduction - you get the picture. Vi var der til 12:30 - det er leeenge å sitte stille for ei med konsentrasjonsvansker...! :-S 

Klokka 13:30 ble vi delt inn i grupper, og alle diplomastudentene (singing, acting & dance) var i samme gruppe. Vi møtte programlederne raskt, og fikk våre student id Lipa swipe cards. Så ble vi delt inn i random grupper på 7 og 7, og fikk utdelt et hefte med oppgaver av typen: "Gå inn i den katolske katedralen og finn ut når den ble bygget", "Gå til det-og-det teatret og ta med sesongens program til alle på gruppa", etc. veldig koselig, men tortur med vonde sko. Jeg gikk i følge skritt-telleren på mobilen min 14804 skritt den dagen, eller 10,7 km. Ikke verst! Ble kjent med enda flere, which was nice! =) Det er ikke akkurat vanskelig å bli kjent med folk her. Vi hadde et stopp på en restaurant på Albert Docks, hvor gutta tok seg en pint, og der spilte de Madcon! Det er faktisk andre gangen jeg hører "Beggin" ute i Liverpool. 

 p9140019 p9140020 p9140027

Byvandring med vonde sko


På kvelden var det gig night på Studio, et utested i Hardman Street (3 kvartaler hjemmefra). Vi så bare det første bandet, men fy fader de var bra!! Dire Wolfe het de, og var helt rå. Kunne ikke ta øynene fra trommisen, han var HELT DRØY! Aldri sett (eller hørt da) noen spille trommer som han. AMAZING. Det eneste som var synd, var lyden; Trommene var Veeeeldig høye, så resten av lydbildet drukna litt. Synd, for de hadde utrolig mye spennende i musikken! Gleder meg til å høre mer av de. Monica og jeg gikk hjem etter det første bandet, vi var slitne begge to. Relativt tidlig kveld med andre ord.

Gig night at Studio

Sjekk ut bandet DIRE WOLFE på myspace: Adressen er  http://www.myspace.com/direwolfeband (får ikke lagt inn link, men tro meg, det er verdt bryet. Spesielt sangen REGRET. Enjoy!

 

Tirsdag:

Enda flere timer i auditoriet med diverse mennesker som pratet, fra 10 til 11:30, så fri frem til klokka 4, da det var tilbake for en introduksjon/tour på Learning Resources Centre (bibliotek/informasjonssenter etc.). De har et sykt notebibliotek, masse cder, bøker, dvder, og man kan til og med sitte der og kopiere vhs-kassetter over til dvd! Gjett hvem som skal grave fram gamle vhs-opptak når hun drar hjem til jul?? :-D

På kvelden var det årets første OPEN-MIC night! Tøffe som vi er meldte Monica og jeg oss på, og det var så gøy! Det var utrolig merkelig å introdusere seg på engelsk. Jeg sparka oss i gang med Orion´s Not The Same In Egypt med Mon på koring, så tok vi Norwegian Summer før Monica wrapped it up med I´m Not Afraid Of Anything, til stormende applaus og jubel. Morro morro morro! Mange flinke artister som opptrådte; jeg likte spesielt Rosie et-eller-annet, ei beskjeden-looking jente med rødt hår og gitar. Nydelig stemme og nydelige sanger. =) Jeg ble helt paff av det høye nivået - we´re playing with the big kids now!!

p9150041 882425627188526165784526187862531916785n p9150038 

 

Onsdag:

For en deilig måte å våkne på; Monica banker på døra mi og sier "Audrey, jeg har tappet i badekaret til deg!" Is she for real!?? Hun har nemlig begynt å jogge med Liliya og Stine, og var oppe tidlig. Jeg har så utrolig store problemer med å stå opp! Må si et ferdig badekar gjorde det litt lettere, det var deilig å kunne labbe i halvsøvne inn på badet og legge seg og duppe.

ENDA en laaang morgen i auditoriet (9:30-12), før Song Dip´erne ble sendt avgårde for vårt første møte med en av sanglærerne. Ian heter han, og er kjempeallright. Vi sang noe a capella, bl.a. Happy Day - som Stine og Liliya og jeg ironisk nok hadde på hjernen dagen før på vei hjem...! 

På kvelden var det Blind Date Night! De iscenesatte Blind Date tv-showet på scena i kantina, med en heterorunde og en homorunde. Homorunden var klart morsomst. Vår venn Warren var med som deltaker, og han vant til og med ungkarens hjerte! Haha... De skal på middag og greier, cutesie! Vi satt litt for langt bak til å se og høre alt, pluss at programlederne var så drita at de hadde store problemer med å holde mikrofonen stille lenge nok til å fullføre setningen. Men det var gøy allikevel! =)

 

Torsdag:

Torsdag hadde vi faktisk fri! Jeg sov lenge, noe jeg sårt trengte. Deilig! Dagen gikk, og plutselig var det klart for en event som ble ganske mye større deal enn jeg trodde; PUB CRAWL!! Jeg tenkte jeg skulle være med på begynnelsen av barrunden, bare for å hilse på folk og ha vært innom, men da vi kom til Lipa-baren var det en noe større deal enn jeg hadde tenkt... Alle ble satt opp på et lag, og folk var kledd i NEON, med NEON PAINT i fjeset...! Oh my... Vi ble husjet rundt fra bar til bar, og hadde det overraskende morro. Monica, Callum og jeg var på samme lag, koste oss max! Helt til slutt endte alle lagende opp på Reflex, en fantastisk fin bar/club i the square. Masse masse discokuler i taket, lysende rutete dansegulv, en bil hengende i taket, diverse poles rundt omkring og her og der en udødelig 90talls-slager av f.eks. Rednex og Vengaboys (I shit you not, it was awesome!). Det ble sent, men jeg var klinkende edru. Drakk et par gratis drinker (hadde armbånd som sikra det), men det funka ikke. Like greit, siden jeg skulle ha 6 timers sang-workshop dagen etter - fra 10 til 16...!! Jeg labba hjem sammen med Callum, og på veien fant vi en diger oransj kjegle som Cal insisterte på at vi skulle ta med oss hjem. Fnis... 

PUB CRAWL!

Fredag:

Tidlig opp og like blid! =) Hadde en fantaastisk dag! Våkna opp til beskjeden om at jeg har blitt tante for 4.gang - LILLEbror ble pappa i natt!! Fikk mms med bilde av lille Theo, og han er selvfølgelig helt nyyydelig! Prikk lik lillebror. Gikk på skolen (unnskyld, universitetet - blir retta på stadig vekk...) med godt humør, selv om jeg var litt spent på hvordan jeg skulle klare å synge i seks timer etter 4 timers søvn...! Men det ble ikke så mye synging til å begynne med. Vi brukte faktisk de første timene på å leke! Noen som husker "Morder i mørket?" Det var så gøy, og jeg hadde helt glemt at den leken eksisterte! Jeg ble brutalt myrdet i begge rundene, makan... Etter det lekte vi noen navneleker, og jeg tror jeg kan navnet på alle i  klassen nå. Vi hadde det kjempegøy, ble kjent og kosa oss. Og jeg liker alle sammen! En del av de i klassen sang foran resten av klassen, og hadde en slags intensivsangtime hvor de jobbet med et par ting med Ian. Utrolig effektivt, vi hørte forskjellen med én gang!! Til slutt hadde vi et par timer a capella, fuuun! Først begynte vi på en sang som jeg tror het "Pure Imagination" eller noe, nydelig, og så jobba vi med en afrikansk chant, dødskul!!! :-D 

 

 

Klokka fire var det, tro det eller ei, ENDA en time eller to i auditoriet. Misforstå meg rett, jeg klager ikke - jeg elsker å være her og ha privilegiet å høre på alt sammen som elev ved Lipa - men jeg sliter så jævlig med å holde meg våken på sånne ting...! Jeg tror kanskje de som tidligere har foreslått at jeg har adhd muligens har litt rett, det er kul umulig for meg å konse. Jeg sovner...! Det er ikke det at jeg ikke synes det er interessant heller, jeg gjør det, men jeg klarer bare ikke å sitte stille og høre etter! 

Omsider var en laaang og nydelig skoledag ferdig. Hjem, middag, og så gikk jeg tilbake på Lipa sammen med Liliya - i kveld var det Comedy Night!! Jeg er så glad vi dro, jeg lo og storkoste meg! Det var tre acts; "Tom & Ed brothers", som var standupsangere (a la flight of the concords og stephen lynch). De hadde en utrolig morsom piratmedley hvor de hadde slightly skrevet om teksten på kjente sanger og gjort de til piratsanger. No woman no cry ble for eksempel No rum and no eye. Veldig festlig, og jeg filma mesteparten. Andre acten var en fyr som gjorde tryllekunster. Jeg er så facinert, og jeg blir så irritert, fordi jeg skjønner ikke åssen de får det til!!! Arrrgh... Siste acten var en gjeng av skuespillerstudentene som gjorde improcomedy, funny funny funny! Etter et par timers latter dro vi innom festen til David (kanadisk fyr, but not to mistaken for Canada (Scott)). På vei hjem fikk jeg telefon fra Joe, eieren av Bar Samuy som Mon og jeg var innom første kvelden fordi de hadde plakat utafor om at de trengte folk. Så jeg tilbragte et par timer utafor der, saying "Excuse me, there´s a new bar opening here - 2 pounds a bottle and free Samboca shots!" Jeg ble også jaget opp på scena og fikk en gitar i hendene - det har det med å skje for tida! Det var en kompis av de som døde på mandag, så de ville jeg skulle synge en sang og si "This is for John." Faren hans var der, og jeg så han slet litt. Jeg var der en god stund og prata med folk, og jeg ble spurt om å synge i begravelsen på onsdag. Så det blir vel til at jeg gjør det tenker jeg. Ganske spesielt at jeg sang en sang om stjerner, for de hadde visst snakket om han og sett på stjernene dagen før, og oppkalt en eller annen stjerne etter han. 

 

 


 

Alt i alt har min første uke som student på Lipa vært helt fantastisk. Jeg har møtt masse nydelige mennesker, snakka musikk, sunget, spilt, ledd og dansa. Vi har blitt en liten gjeng, og gjengen vokser stadig vekk. Jeg ELSKER det! Etter igår (fredag) føler jeg at vi endelig har kommet litt i gang, og jeg gleder meg til neste uke når vi begynner på ordentlig.

 

Jeg hadde tenkt å legge ut masse masse flere bilder, "but I can´t really be bothered right now", som det heter. Trøtt etter en koselig kveld; Middag hos Liliya først; Hun hadde lagd tapas, masse deilig russisk mat. Etterpå dro vi på fest hos naboene. Engelske gutter som bor i leiligheten over oss. Vi har faktisk vært veldig nysgjerrige på de de siste dagene, fordi det har kommet så innmari mye høye lyder der oppe fra. Av typen dunk, latter, brøl, rop... Vi trodde en stund at det var en eneste stor gang bang! Så da to unge herremenn fra flat 5 banket på døra vår idag og bad oss opp på drinks klokka 8 benyttet vi oss av sjansen til å finne ut av det. Det viste seg å være ganske mye mer harmløst enn vi trodde - de har spilt drikkelek! Noe A la vår "Kings", men med litt andre regler. Ring of Fire kalte de den. Og det var veldig morro! Nå er vi tilbake i leiligheten, og gleder oss til å sove. Imorgen må vi fylle kjøleskapet igjen, og jeg gleder meg til Monicas tunfisksalat! Jeg er nemlig veldig dårlig på å få i meg frokost. Jeg er veldig god på middag, men har utrolig dårlig fantasi på andre måltider. Så hun har sagt at hun skal lage tunfisksalat som er godt på brødskiva. Namme! Må bare si; All credit til Monica for kokketalent, hun er drøyt god til å lage mat!!! Skogsopp-pastaen hun lagde her om dagen var EPISK!! Vi har vært veldig flinke så langt, og laget middag hver dag. Satt opp meny og planlagt hver eneste middag. Noen ganger har vi gått utenom, f eks da Liliya ville lage russisk mat til oss. Men stort sett har vi fulgt den. Vi har også planer om (og har begynt så smått) å invitere andre internasjonale og engelske studenter på middag, hvor noen lager noe fra sitt hjemland. 

 

Take care, og hold kontakten! Setter stor pris på å få en e-mail i ny og ne. Hold meg oppdatert; Hva foregår der hjemme? E-post-adressen er audrey.wilsen@gmail.com. Og hvis noen vil gjøre meg ekstra glad og sende god gammeldags snail mail, er adressen min som følger:

 


 

 Aud Wilhelmsen

118 Bedford Street South, flat 3

Liverpool Merseyside

L7 7DA

United Kingdom

 
Med blomster & kjærlighet (og en helt ny hverdag),

Audrey

 

 bilde 374 kommentarer

tinaramona'

21.sep.2009 kl.19:01

Kjempesøøt blogg' ;)
Ta gjerne en titt innom min, www.tinaramona.blogg.no :)

JuliTruli

21.sep.2009 kl.19:15

Heeeerlig herlig!
Hahaha, det med kjegla var priceless!
Digga chanten også, morsomt hvordan svai'inga sporer av litt mot slutten der :P
It definitely looks like you're having a blast!

Anne-Ma

22.sep.2009 kl.14:51

Plutselig kommer jeg på besøk;) Hehe... Håper du koser deg:)

Mile

24.sep.2009 kl.17:30

Aaaaw, so much fun! Gleder meg til å være med på det :D
Så flott at du blir jaget opp på scenen og få tilbud om å opptre på begravelsen. Hva skal du synge?

Skriv en ny kommentar

Audrey

Audrey

24, Jevnaker

Jeg er en artist, musiker, sanger og låtskriver, men mest av alt ei lita jente på 24 fra Jevnaker i Oppland. Jeg danser salsa på fritida, drømmer om å ta dykkelappen og vil reise verden rundt!=) Første skritt på veien tar jeg til høsten, når jeg flytter til England for å ta et Diplomakurs i Performing Arts på LIPA (Paul McCartneyskolen i Liverpool). Mye som skjer om dagen, så følg med!=)

Kategorier

Arkiv

hits