Liverpool så langt, del 1

Hei på alle!! :-D

 

bilde 20

Tenkte det var på tide med en skikkelig oppdatering nå! Sitter her med mitt brand spanking new Lipa-student-id-nøkkel swipe card. Jeg har nå bodd i Liverpool i en uke og en dag, og det har vært full fres hele tida. Derfor har jeg begynt på hundre blogginnlegg som jeg ikke har hatt tid eller ork til å fullføre. Det har også hatt noe å gjøre med at vi ikke fikk internett hjemme før søndag. Nett-tilgangen har vært redusert til ettermiddagene på Brew, vårt nye stamsted. En kjempekoselig te-bar med herlig stemning og bra folk. Vi har oppdaget en helt fantastisk drikk; "Green tea- and banana Smootea!" Altså, ikke smoothie, men smootea. Siden det er te i den... You got it.

Nå er vi imidlertid på nett igjen, så here´s to bring you up to date! :

 

ONSDAG:

Som sagt, så pakket jeg til siste sekund. Mamma og pappa kjørte meg til Gardermoen, og vi dro hjemme fra ca. kvart over tre på natta. Jeg må ha sovna, for den bilturen gikk innmari fort! Plutselig var vi der, og Monica kom med sine foreldre et kvarter senere. Etter litt omplassering av bagasje fikk vi omsider avlevert alt vi hadde. Det ble en tusenlapp hver i overvekt, noe man vel må regne med når man skal flytte alt man trenger frem til JUL i én koffert. (Særlig...) Med tungt hjerte sendte jeg til og med gitaren av gårde, mens jeg krysset fingrene for at "spesialbagasje" virkelig betyr at ting blir behandlet pent... 

 

p9090008


 Etter et siste vink til foreldrene våre var vi gjennom sikkerhetskontrollen, og det eneste som stod i hodet på meg var FROKOST! Klokka var vel 5 eller noe, så det var ikke mye som var åpent, men heldigvis fant vi et sted som hadde osterundstykker med omelett, så frokost ble det. Og vi kom oss på flyet. Vi møtte Lars, en jeg kjenner fra Tranberg som skulle ta samme fly. Monica sov, mens jeg nøt en nydelig soloppgang ovenifra. Amazes me every time. Jeg tok masse bilder som vanlig. Jeg er veldig facinert av skyene, av himmelen, av fargene og stillheten der oppe. Selv gjennom duren fra flymotoren er det dørgende stille, og jeg elsker det. Det er bare meg der oppe, og det er en godkjent grunn til å skru av mobilen. 

 p9090018

Mellomlanding i København, og fly videre til Manchester. Ikke noe spennende å fortelle om den turen - vi sov og våkna om hverandre i to timer, jeg satt i midten og nakkeputa mi punkterte. Noe som betydde at jeg fikk dritvondt i nakken, men heldigvis klarte jeg å unngå å sovne på mannen ved siden av meg. Jeg våkna lettere forvirra av at flyvertinna retta opp seteryggen min, fem minutter før landing i Manchester. Manchester var koselig. Jeg mener, vi så jo ikke noe av Manchester, men det var koselig allikevel. Vi satt i sola og prata mens vi venta på taxien Lars bestilte til oss. Jeg har sikkert sagt det før, men jeg er så glad for at jeg har hatt Monica å glede meg sammen med. Det har blitt mer virkelig på den måten. Vi gleda oss i sola i Manchester også. Etter mye venting og om og men fant vi ut at taxien hadde kommet for en god stund siden, men han hadde gått inn til terminalen, mens vi hadde fått beskjed om å vente ute. Jeg fant han omsider lettere fortapt ved informasjonen med et skilt som det stod "Wilhelmsen" på, og selv om han prøvde å spille sinna først skjønte vi fort at han var verdens søteste mann. Som alle her. Han fortalte oss masse på halvtimen det tok fra Manchester til Liverpool, blant annet om kanalen mellom de to byene, som er gravd ut for hånd. Og, han opplyste oss om grunnen til at folk fra Liverpool kalles "Scousers". Det kommer nemlig fra en rett som folk i Liverpool pleide å lage før, som stammet fra Norge. Det var en rett med kjøtt og grønnsaker som het "scous", og det tok oss noen sekunder før vi skjønte at det faktisk var den gode gamle lapskausen han snakket om! Så ordet "scousers" kommer altså av norsk lapskaus. Interesting! 

Da vi kom fram til 118 Bedford Street South etter å ha henta to sett nøkler på Agnes Jones House, hjalp han oss like så godt opp med all bagasjen. Det er sånn folk er her borte. Så forbanna hjelpsomme, det er helt utrolig! 

 

Leiligheten

Så da var vi her da. Hjemme. Vi satte fra oss kofferter, bagger og gitar, og gikk rundt i leiligheten og åpna alle dører for å få et overblikk. Det første vi la merke til var det tykke vegg-til-veggteppet på alle gulv, i en farge som var litt vanskelig å få tak i, men jeg tror det kan kalles en slags mørkegrønnblå... Kjøkkenet har mellomgrønne fliser, vaskemaskin, mer enn nok skapplass (hvertfall foreløpig), stekeovn, mikrobølgeovn, vannkoker og brødrister, stort kjøleskap og fryser med tre skuffer. Stua, eller "loungen" som det så fint het på nettsidene, har et kvadratisk spisebord i tre, tre blå stoler, og et stuebord med en toseter og en stol. Badet er akkurat passe, med de samme grønne flisene som på kjøkkenet, og VI HAR BADEKAR!!!! Helt utrolig... Rommet mitt er lite, men koselig. Et klesskap med to hyller og en stang, en liten seng og et nattbord, og det samme teppet som i resten av leiligheten. Gardinene er mørkemørkegrønne, helt forferdelige egentlig, but they´re growing on me... Fordelen er at de er svarte på utsida, så det er helt mørkt på rommet selv om det er sol ute. Eller, noen fordel er det vel egentlig ikke, siden jeg har en tendens til å... vel, ikke våkne, når det er så mørkt... Dessuten fikk jeg en søt liten rosa sommerfugl av Chiara noen dager før jeg dro, og den gjorde gardinene veldig mye koseligere. Jeg kjøpte et par store sommerfugler på Pound World (der alt koster 1 pund - gullgruve for studenter!). Ble så fint atte! =)

 

p9110004 p9110008 p9110011 

 

Nabolaget er superkoselig. Vi bor 5 minutters gange fra LIPA, veldig praktisk. Bygningene er nydelige, gatene er brosteinsbelagte, og det er som å bli sendt tilbake i tid. I LOVE IT!! Vi har også en liten matbutikk rundt nærmeste hjørnet, Oasis Late Shopping - som navnet antyder er den oppe sent, nærmere bestemt til midnatt. Inkludert søndag. Alt er oppe på søndager her by the way. Ved siden av den er det en butikk ved navn "Wine and Liqeour" (eller hvordan det nå skrives). Den er også oppe på søndager... Rett over gata på andre siden er det en bar ved navn "The Caledonean". Vi har ikke vært der enda, men skal nok ta turen etter hvert. 

De første par dagene gikk litt i ett. Vi handla mat, nok mat til å fylle kjøleskapet faktisk. Og fryseren også. Vi sørget for å ha skapet fullt av basisvarer (ris, pasta, forskjellige typer kjøtt og grønnsaker), og satte opp en meny for den neste uka. Dette fungerer jo kjempebra!! :D Vi fikk også kjøpt det mest viktige husholdstingene, som kjeler, bestikk, dopapir o.l. Vi ordna oss engelsk telefon-nummer og gjorde oss litt kjent rundt omkring. Det er så  morsomt, at jeg nå bor i de koselige gatene jeg snakka om da jeg var her på audition!=)

 

Torsdag kveld ankom Liliya, som jeg ble kjent med på audition i april, og vi avtalte å møtes. Monica og jeg dro innom en bar hvor vi har sett at de trenger folk. Ny bar, og ganske koselig til tross for lite folk. Det hadde vært konsert der tidligere, men pa-anlegget hadde gått føyken midt i andre bandet. Vi bestilte vår første PINT, og kom faktisk til bunns i den! Vi konkluderte med at den samboca-shoten eieren av baren nesten kasta etter oss halveis nedi ølen, hjalp. Ingen av oss som er så innmari glad i øl nemlig. Uansett, de ville tydeligvis at vi skulle bli der, for etter den gratis shoten kom de også settende med enda en gratis drink. Tusen takk. Da Monica forlot meg for å gå på do, kom det bort en fyr og satte seg ved siden av meg, og begynte å skravle, og ikke spør hvordan, men det endte opp med at han hengende på skuldra mi satt og rappa meg i øret...!! Whatdafuck?!?? Jeg kunne ikke annet enn å flire, og da Monica kom tilbake ristet jeg hjelpesløs av latter. Heldigvis hadde han et stort behov for å vise sine MC-talenter for Monica også, så jeg fikk slippe. Og akkurat da kom Liliya! Så kos å se henne igjen! Vi satt der litt før vi gikk til vår flat, og Liliya tok taxi hjem. 

First pint in Liverpool! 
 FREDAG:

Fredag var det info & enrolement day for alle de internasjonale studentene. Det var veldig gøy  å møte noen av de som kommer til å være en del av det kommende året, og få et innblikk i hvordan det året kommer til å se ut. 

Vi møtte opp klokka ti, en hel gjeng av oss. Vi ble sendt ut i en slags bakgård hvor det var kaffe og te og sånne ting, og fikk beskjed om å mingle. Så det ble mye hilsing, mye "What course are you taking", "Where are you from" osv. Mesteparten av tida var svaret Norge. Jeg tror vi er 15 "freshers" fra Norge i år. Men det var også folk fra Canada, USA, Bulgaria, Mosambique, Kamerun, Chile osv, og det var spennende å snakke med alle sammen. Etter hvert ble vi sendt inn i auditoriet, og der ble vi sittende en stund mens forskjellige lærere og rådgivere snakket til oss om Lipa, om Lipa-kulturen eller "The Lipa-bubble" som den kalles, om Liverpool, om sikkerhet... Darren Murphy er internasjonal manager på skolen, og en ordentlig original fyr. Jeg digger han. Han fikk fram mange smil og mye latter hos en gjeng veldig forskjellige mennesker som var kastet inn i samme rom. Og han kunne fortelle at de har fått inn 4000 søknader i år. 300 av de kom inn. Og her er jeg. 1 av 300 av 4000 søkere. Lufta ble slått helt ut av meg noen sekunder, og det gikk for første gang opp for meg hvor stort dette egentlig er. Hverdagen min kunne fort ha sett veldig annerledes ut. Jeg kunne vært en av de 3700 som fikk avslagsbrev. Og hva ville jeg ha gjort da? akkurat nå?

Etter at fire-fem personer hadde snakka til oss om mye forskjellig, ble vi sendt ut i hagen. Det var tid for å begynne den laaange prosessen med å fylle ut omtrent en million papirer som skulle til før vi var "fully enroled" på Lipa. Vi ble delt inn  i grupper, og for å bestemme hvem som skulle få begynne fikk vi beskjed om å finne på en Michael Jackson-impersonation på fem minutter. Haha. De to gutta på Diploma-gruppa gjorde thriller dansen for gruppa vår, med veldig bra innlevelse may I add. Musikerne vant med sin imponerende a capella-verson av "Billy Jean", veldig velfortjent! Selv om jeg må tilføye at vi også hadde den idéen, helt til vi hørte at de skulle gjøre det og måtte finne på noe annet i full fart. Jaja. Vi satt ute i sola (vi har vært veldig heldige med været så langt) og prata og ble kjent, til det ble vår tur. Som sagt, ca. en million skjemaer som skulle fylles ut, og det tok TID. Det ble også tatt bilde til Lipakortet - et swipe card som fungerer som nøkkel til masse dører på Lipa. Man må swipe kortet for  å komme inn i klasserom, øvingsrom, ganger osv, så det lønner seg å ha det med til en hver tid.

Fredag kveld var det den første av en rekke kveldseventer på "Freshers Week" - International night i Lipa Bar. Møtte igjen en del av folka jeg hadde møtt tidligere på dagen, og vi fikk vårt første møte med baren som altså er PÅ skolen. Fantastisk. Det ble en drink eller to, nye mennesker, latter og dansing. Morro! =) Jeg tror til og med jeg har finni meg trommis! En fyr fra Canada med dreads som virker veldig hyggelig og flink, og jeg tror han kan være rette trommisen til greiene mine. Det var også en del party crashers etter hvert (engelske studenter, både freshers og 2.og 3.års-studenter), noe som bare var kos. 

 

International night i Lipa-baren (JA, den er på skolen!!!)

 

LØRDAG:

Lørdag var det duket for vårt andre møte med Lipa Bar. Det var tid for Welcome Party! Liliya kom over til oss og vi drakk litt hvitvin før vi tok turen bort på skolen. Og du&du, det tok av...! Masse folk, mingling og DANSING, ikke minst. Høydepunktet var uten tvil "The Dance-off"... Det starta med 5-6 stykker av oss på dansegulvet. Vi stod i en ring og dansa, og en eller annen gikk inn i ringen. Før vi visste ordet av det vokste ringen og ALLE joina!! Folk stod på stoler og bord og støynivået var helt sinnsykt! 2.og 3.års danserne dominerte helt klart, og spesielt en normann som tok helt av til Britney Spears. Helt ubeskrivelig, både dansinga og stemninga. Jeg hoppet faktisk også inn i ringen da det ble litt pause - tenkte faen heller og lot det stå til. Det var utrolig gøy, selv om jeg ikke helt nådde opp til de som faktisk ER dansere. Men jeg dansa da, salsa, til hip-hopmusikk, uten sko. Jadda.

 

Welcome party i Lipa-baren

 

Etter festen endte Monica og jeg opp på en kebabsjappe som heter Shiraz med Canada (eller Scott, som han egentlig heter), Callum og Warren. Og etter det dro Canada oss med på kirkegården. Jepp, på kirkegården. Og ikke hvilken som helst kirkegård, neida. Kirkegården utafor katedralen, den SVÆRE, den som er rett ved siden av Lipa. Klokka tre på natta. Man må gå igjennom en slags tunnel for å komme dit, gurimalla. Vi følte at vi var midt i en skrekkfilm. Callum sa han måtte sende meldinger til familien sin og fortelle hvor han var, og vi fniste og trodde han kødda. Så plutselig ringer telefonen hans, og vi hører en veldig nervøs stemme som sier "Hi aunt Claire... Im at a grave yard... I think I´ll be ok!" Vi knakk sammen i latter. Vi tok en haug bilder, et av alle sammen (selvutløser er en fin ting), hvorpå Canada kommenterte etterpå at vi lignet på the Scooby Doo Crew!  

 

p9130100

Da vi først kom ut av tunnellen var det ikke så skummelt lenger, og vi satt på et steingjerde og sang musicalsanger. Veldig koselig var det, og vi har blitt en liten gjeng etter det. =) Canada ble med til oss og så avskjedskonserten (det var helt frivillig altså, vi har ikke for vane å tvinge folk til å se den), og dro vel hjem i 6-tida. 

Søndag 

Til tross for at jeg la meg klokka 6, var jeg faktisk lys våken klokka 10. Jeg gikk opp og drakk vann og hadde tenkt til å legge meg igjen, men fant ut at jeg like så godt kunne rydde stua etter gårsdagens vors, og etter det var jeg hvertfall våken. Det skjedde vel ikke så mye spennende på søndag. Monica og jeg gikk bort på Lipa på kvelden, for i fresher´s bookleten vår stod det at det var noe opplegg, men da vi kom dit var det stengt. Jaja, vi fikk oss da en gå-tur. Så, da gikk vi bare hjem for å lade opp til første skoledag....

 

...to be continued

6 kommentarer

Caroline Ailin

21.sep.2009 kl.16:40

Hurra for Liverpool :D

Eirin

21.sep.2009 kl.16:43

Ååå Audrey, for et fint blogginnlegg :) Langt, OG med masse bilder, det liker jeg :D

håper du får the years of your life der nede, noe det ser ut til å ligge godt an til. Håper facen din kommer til å flomme over av videoklipp fra diverse skoletimer.. Det ser så spennende ut!! gleder meg til å følge deg. stor klem fra Eirin <3

Julie

21.sep.2009 kl.17:07

Endelig en update! Mye jeg visste, og mye jeg ikke visste :D
Gleder meg til fortsettelsen :D

heidi Sagengen Wilhelmsen

21.sep.2009 kl.20:11

Ja, dette høres bra ut! Flott skrevet, og godt å høre at du har det så bra. Tenk at du er en av 300 og at det var 4000 søkere! Dette året må du virkelig nyte og få mest mulig ut av. Og kanskje blir det ene året til flere?
Ha det bra og hold oss oppdatert.
Klem fra mamma og pappa.

Silje

22.sep.2009 kl.00:42

hurra at du har det fint:)

Mile

24.sep.2009 kl.12:34

Morro! Tror nok jeg vil selv vil besøke den kirkegården, så så spennende ut :P
Gratulerer med at du var 1 av 300 som kom inn..av 4000 søkere!!!!! Daaaamn, du slo ut 3700 personer :O ..Ingen overraskelse, da.... :)

Liquor.

Skriv en ny kommentar

Audrey

Audrey

24, Jevnaker

Jeg er en artist, musiker, sanger og låtskriver, men mest av alt ei lita jente på 24 fra Jevnaker i Oppland. Jeg danser salsa på fritida, drømmer om å ta dykkelappen og vil reise verden rundt!=) Første skritt på veien tar jeg til høsten, når jeg flytter til England for å ta et Diplomakurs i Performing Arts på LIPA (Paul McCartneyskolen i Liverpool). Mye som skjer om dagen, så følg med!=)

Kategorier

Arkiv

hits