Sing me a song, the last one in my life...

Jeg sitter her for å prøve å skrive litt om den beste kvelden på lenge, den beste konserten på lenge, det beste (og hyggeligste) bandet på lenge... Men hvor skal man begynne da?? Katrine (storesøstern) og jeg var nemlig på konsert i går, med våre absolutte barndomshelter; RETURN. Jeg har hørt på de hele livet, kan alle låtene by heart and soul, og sang de før jeg kunne engelsk. Can You Forgive Me var min yndlingssang i alle år, og jeg har grått mange mange tårer til den sangen, 10 år gammel og med kjærlighetssorg. Return er, har alltid vært og kommer alltid til å være de største for meg. Og akkurat nå sitter jeg lettere forfjamsa og ser på et bilde av vokalisten i Return som ser på MEG spille gitar. Fy flaten. 

 

Historien:

 

2004: Jeg jobba som telefonselger på Gjøvik, og en dag hadde jeg med en cd med masse forskjellig musikk på jobb. Da en eller annen Return-låt kom, spurte en av kollegaene mine; "Skal du på konserten på Moelv til helga da?" Det tok flere sekunder før hjernen  min klarte å skjønne hva han nettopp hadde sagt, og selv når hjernen min hadde registrert det klarte ikke jeg helt å følge etter. Jeg hadde aldri - aldri - trodd at jeg skulle få oppleve Return live. Jeg visste ikke at de fortsatt spilte sammen en gang, jeg trodde de hadde gitt seg for lenge siden...!!! Det første jeg gjorde var å ringe Katrine, som tilta akkurat like mye som meg. Vi satt på hver vår arbeidsplass i hver vår by og hylte på telefonen! Jeg fikk ordna billetter til oss på dagen, og den helga var det tid for eventyr. Vi stod aller forrest i et fullt lokale og sang av full hals på alle låtene. Vokalisten var forundra, som han sa i mikrofonen flere ganger; "Jeg ser det er folk her som egentlig er alt for unge til å kunne Return", og "Men det er jo bra, hvis jeg glemmer teksten kan jeg bare se på dere." Etter konserten måtte vi jo bare snike oss "backstage", og få tatt et bilde av oss sammen med Knut Erik (vokalisten).

 

return
Moelv 2004

2007: Return skulle spille på Alfred i Hønefoss, og vi var så klart på plass. Igjen stod vi foran og sang alle sangene, og jeg tror faktisk han kjente oss igjen..! Denne gangen ble jeg faktisk brukt som sufflør; Under "Little Miss Easy", som er en veldig veldig rask låt, så Knut Erik febrilsk på meg og pekte, for da hadde han glemt teksten selv. Jeg sufflerte, og etter låta takka han for hjelpa og jeg måtte snu meg og bukke. Og så fikk jeg et Return-plekter av de. Hihi!

 

Og så var vi kommet til 2009. For tre ukers tid siden hørte jeg på radioen at Return skulle gi seg/ta pause på ubestemt tid, og at de skulle spille sin foreløpig siste konsert på Vallset 22.august. Jeg ble ganske bummed out, og tenkte at jeg gjerne skulle ha fått med meg en konsert til. Ved en tilfeldighet noen dager senere, da jeg faktisk så etter billetter til min egen konsert som jeg trodde lå ute på Ringbillett.no, snubla jeg over at de skulle spille på Alfred i Hønefoss 5.september!! Needless to say, vi var i hundre og ti, og troppa opp på Alfred etter en flaske vin og en runde gjennom Greatest Hits-cden. 

På den første konserten vi var på (Moelv 2004) fikk vi som sagt lurt oss "backstage" (haha), og tatt et bilde av oss sammen med Knut Erik. Et veldig fint bilde. Som mamma var så elskverdig at hun trykka opp på t-skjorter til oss for et par dager siden. Det ble vårt backstagepass denne gangen! Da han tusla rett forbi oss før konserten for å bestille noe i baren gikk vi modige som vi er bort til han og spurte hvor stor sjansen var for å få signert et par t-skjorter etter konserten. "Å, de er store", sa han. Vi småprata litt med han før han måtte gå og pudre nesen som han sa, og dermed var to fnisete fjortiser i 20-åra mer enn klare for konsert.

 

Til tross for at dette faktisk var den aller siste konserten deres på ubestemt tid, var det utrolig lite folk. Det kommer nok av den dårlige annonseringa - det var jo bare tilfeldig at jeg snubla over billettene, eller så hadde ikke JEG visst om den en gang. Og da hadde jeg blitt forbanna da...!! Uansett, stemninga var det ikkenoe å si på, og gutta var akkurat like bra som alltid. Jeg savna Little Miss Easy denne gangen - men forståelig er det jo, han kunne jo ikke vite at jeg var der og kunne bistå denne gangen også...! Hehe... Det var virkelig en fantastisk konsert, og siden vi var kanskje ti-tolv stykker på gulvet foran scena (muligens 40 totalt), ble det skikkelig intimkonsert. Katrine hadde med kameraet, og tok en del bilder. Plutselig, midt i en låt, avbrøt Knut Erik hele greia. "Vent, vent, kom fram hit a gutter, hu skal ta bilde!" Hvorpå hele bandet (inkludert trommisen som satt bakerst) kom frem på scena og poserte velvillig. Fantastisk!! :-D

 

dscf1440

 

Det ble også tatt et bilde av meg og Steinar, gitaristen - også midt i en låt. Jadda. Han bøyde seg ned og poserte. Og senere i konserten forsvant han plutselig! Jeg spurte Katrine "Hvor ble det av Steinar?" Da hadde han hoppa ned fra scena og stod rett bak oss og spilte midt i publikum! Intimkonsert indeed. 

 


 

Jeg merker jeg fortsatt er inne i en boble, og klarer ikke helt å fordøye kvelden. Det var rett og slett FOR stort. Vi endte selvfølgelig opp backstage, hvor vi prata med de, tok nytt bilde med Knut Erik, spiste potetgull og fikk de flotte tskjortene våre signert. På den ene står det "Til Katrine og Aud Jorunn. Takk for hyggelig kveld i Hønefoss!" Jeg fikk fortalt de om mitt forhold til "Can You Forgive Me", og at jeg hadde den med i medleyen over inspirasjonskildene mine på konserten forrige uke. 

 

 

dscf1449
 

Et par av gutta forsvant før vi fikk tatt bilde med hele bandet, så da måtte vi jo bare bli med på hotellet en tur så vi fikk ordna det. Dessuten skulle pappa hente oss 40 minutter senere, så vi hadde innmari god tid. På hotellet ble det cognac og hyggelig prat, og morsomme bilder. =)

 

dscf1461
Oss og Return. 
Jeg kunne rett og slett ikke fått en bedre siste lørdagsbrakfest. Tuuusen taaakk!!! :-D

dscf1458

Jeg fikk to plektere av de, som plaster på såret fordi de ikke hadde igjen flere Return-plektere (det jeg fikk sist har jeg nemlig prestert å rote bort!!), så det kom opp at jeg drev med musikk. Det ble prat om Lipa, og på et eller annet vis endte jeg opp med en gitar i hendene...! Jeg spilte Orion´s Not The Same In Egypt. Det er uten tvil et av de største øyeblikkene i livet mitt. Jeg satt der i samme rom som freaking RETURN (bortsett fra vokalisten, som ikke hadde kommet enda), og spilte MIN sang!!! Folk satt og prata rundt oss, men litt uti låta hørte jeg et "OJ" fra ei av damene, og det ble muuuuse stille. DET var gøy. Da vi var på vei ut døra, etter en halvtimes fantastisk morsomt nach på hotellrommet til RETURN (bobleboble), fikk jeg gitaren i henda igjen, og måtte pent ta låta en gang til. Og jeg vet ikke om det var Knut Erik eller de to cognacglassa som gjorde det, men jeg klarte ikke å få med meg fingrene. Jeg husker bare at jeg tenkte "faen faen faen, jeg bommer jo bare!!", men jeg kom da gjennom. 

 

Og sånn har det seg altså at jeg sitter her lettere forfjamsa og ser på bildet av Knut Erik Østgård som ser på MEG spille gitar. Fy flaten. 

 

 

dscf1463

 

Det er i sånne øyeblikk jeg kjenner at ti år gamle Aud Jorun er så stolt at hun holder på å sprekke. Vi fniser og bobler både hun og jeg, og vi kommer til å leve lenge på gårsdagen. 

 

Med blomster & kjærlighet (og litt sår hals som seg hør og bør etter en Return-konsert),

 

Audrey

 


2 kommentarer

Katrine

07.sep.2009 kl.09:08

Ja hva kan man si... Alt har en mening, det var neppe flaks at du kom over de billettene! =D

Glad i deg snuppa, dette var en perfekt avskjed før du drar. :o)

*Klem*

Melissa

07.sep.2009 kl.17:57

Hehe, så mange bra bilder!!! =) Så ut som dere hadde det gøy....!!! ;D

Skriv en ny kommentar

Audrey

Audrey

24, Jevnaker

Jeg er en artist, musiker, sanger og låtskriver, men mest av alt ei lita jente på 24 fra Jevnaker i Oppland. Jeg danser salsa på fritida, drømmer om å ta dykkelappen og vil reise verden rundt!=) Første skritt på veien tar jeg til høsten, når jeg flytter til England for å ta et Diplomakurs i Performing Arts på LIPA (Paul McCartneyskolen i Liverpool). Mye som skjer om dagen, så følg med!=)

Kategorier

Arkiv

hits