Kjære Aud Jorun.

Jeg vil bare takke deg. For at du skrev ned alt. For at du skrev ned hver eneste detalj, hver eneste dato, hver eneste lange telefonsamtale. For at du tok vare på alt. Lapper fra timen, tegninger, dagbøker, en caps og en kindereggfigur. Brev... Brev som har blitt lest hundre ganger. Selv om de har ligget i den brune adidas-skoesken i noen år nå, er hver bokstav og hver tegning, hvert lille hjerte og hver hiroglyf, brent fast i hvert fiber av meg. Jeg kan de ikke utenat, men jeg vet hva som står før jeg leser ordene. 

Mest av alt vil jeg takke deg for at du skrev de alvorsordene til meg, for at jeg ikke skulle glemme, for at jeg ikke skulle bagatellisere, for at jeg ikke skulle bli en av de. Du skrev det om og om igjen, og du var streng! ("Så jeg vil ikke ha noe av at den eldre Aud Jorun sier noe annet! Ikke noe pjatt...!") 

Du ville ikke glemme. Du ville ikke bli glemt. 

Du var flinkere enn meg til å skrive ned ting. Du husket bedre. Du elsket høyere, eller i hvertfall friere. Og du tenkte akkurat de samme tankene som jeg gjør, 13 år etter. Og det ville du sørge for at jeg husket, akkurat i dag, idet jeg fant en velkjent eske inni en eske, knappe to uker før jeg reiser ut i den store verden. Jeg lar esken være her, men jeg tar med meg deg. Og kanskje du kan hjelpe meg. Hjelpe meg å finne tilbake til deg, til din måte å leve, din måte å slippe, din måte å falle.

Jeg vil bare du skal vite at du ikke er glemt. 
Og at jeg er lei for at jeg glemte å huske deg en liten stund. 

file25

Med blomster & kjærlighet (og en smule ydmykhet),

Aud Jorun

Én kommentar

Melissa

01.sep.2009 kl.22:31

elsker denne...!

flink til å skrive er du :)

Skriv en ny kommentar

Audrey

Audrey

24, Jevnaker

Jeg er en artist, musiker, sanger og låtskriver, men mest av alt ei lita jente på 24 fra Jevnaker i Oppland. Jeg danser salsa på fritida, drømmer om å ta dykkelappen og vil reise verden rundt!=) Første skritt på veien tar jeg til høsten, når jeg flytter til England for å ta et Diplomakurs i Performing Arts på LIPA (Paul McCartneyskolen i Liverpool). Mye som skjer om dagen, så følg med!=)

Kategorier

Arkiv

hits