Ingenting kan gå galt når Jason Mraz synger

 

 

Jeg har aldri gledet meg så mye til en konsert. 

Ingen artist har inspirert meg så mye, motivert meg så mye og gitt meg så mye som Jason Mraz. Han er en fantastisk artist, med en utrolig utstråling og et talent, en musikalitet og en tilstedeværelse som er helt unik. Det var derfor med stor forventning jeg troppet opp på Sentrum Scene mandag 22.juni - endelig skulle jeg få oppleve han live!!

 

 

p6220004

Milena og jeg gleder oss VILT til konsert!

 

Etter halvannen time i kø (det var ikke aktuelt å stå noe annet sted enn helt fremme ved scena...!), slapp vi omsider inn en halvtime på overtid. Vel verdt ventetiden fant vi oss en plass helt framme på siden for å slippe unna det verste presset, og der ble vi. Litt stress å stå rett ved høytaleren mens oppvarmingsbandet spilte, for de hadde crappy lyd - aaalt for høyt og forferdelig skarpt. Men vi led oss nå igjennom (de var flinke nok altså, men lyden ødela veldig), og etter en overraskende kort riggepause var det tid for hovedattraksjonen. 

 

...

 

 

p6220007 

Der var han. Denne gutten - for det er det han er, selv om han er 28 - med hatt på hodet og gitaren festet over skuldrene. Det er alt han trenger. Ti fingre, seks strenger, magi. Han åpner munnen, og jeg slapper av. Lar hele meg forsvinne inn i dette landet, denne verdenen av magiske toner, rare ord som gir fullstendig mening og en stemme som aldri slutter å imponere meg. 

 

Han står virkelig midt i musikken og bare koser seg. 

 

Han er så fri, så komfortabel, så trygg, og han mestrer sjanger på sjanger. Han improviserer, leker, tar kjente sanger ut i uvante farvann for deretter å bringe de trygt i havn igjen. Hvert eneste pust er planlagt. Han haler og drar i de rette tonene, puster og klynker og knekker på akkurat de rette stedene og suger meg inn i hver eneste låt. Han er smittsomt glad, sorgløs, humoristisk, og til tider nasty, men på en morsom og uskyldig måte (hør godt etter på teksten til "Butterfly" så skjønner du hva jeg mener), samtidig som han er melankolsk, dyp, hjerteskjærende poetisk og grensesprengende musikalsk. 

 

Han ER musikk.

 

Han får meg til å ville plukke opp gitaren og aldri legge den fra meg igjen. Til å skrive låt på låt, til å synge, konstant, og sende stemmen min ut på nye eventyr. Til å lære, til å utvikle. Til å stå på en scene, med et levende band rundt og bak meg, leke med toner og triller og høre tusener av mennesker synge mine ord tilbake til meg. Det er DET det handler om. Varmen, kjærligheten. For det var fullt av kjærlighet på Sentrum Scene på mandag. 

 

 

Det er vanskelig å trekke fram noen favorittdel av konserten. Jeg stod som hypnotisert og nøt hvert sekund og hver tone. Noe av det jeg husker best er "The Dynamo Of Volition," "Butterfly", "A Beautiful Mess" og da de tre blåserne plutselig stod oppe på galleriet og spilte midt i en låt. DET var utrolig kult! 

Utrolig kult var det også da han ønsket "my very good friend Marit Larsen" velkommen på scena. Hun spankulerte ut i verdens kuleste kjole og så uforskamma bra ut og sang Colbie´s del av låta "Lucky" sammen med Jason. Jeg ville VÆRE henne akkurat da...!

Bortsett fra denne overraskende gjesteopptredenen av Marit Larsen, klarte han seg med medbragte musikere, og de var sinnsykt flinke. Toca på diverse trommer og koring har jeg sett før på Live-videoer, han er helt genial. 

 

Bottomn line is: Konserten burde vært lengre. Det var mange låter jeg savnet, som "Geek In The Pink", "You Make Me High" og "Life Is Wonderful". Når man har et reportoar som Jason må man jo bare velge ut noen - men jeg kunne lett ha hørt på han i to timer til. 

 

Med blomster og en stadig stigende kjærlighet,

 

Audrey

 

5 kommentarer

A R L E N A

28.jun.2009 kl.00:54

AW! så sinnsygt koselig å digg! jeg selv liker han som en artist, og ikke mer enn det. men jeg vet hvordan det er å elske en artist!

Jan

28.jun.2009 kl.23:52

Ja, det sier litt om din musikalske innsikt når Jason Mraz er din favoritt artist. :(

Eivind M.

28.jun.2009 kl.23:56

Jeg var også på konserten! Stod på første rad, rett foran ham, og er helt enig med deg i at det virkelig var en super konsert!

Og om musikk-elitisten Jan har noe imot Jason Mraz, kan han vel bare finne seg noe annet å høre på? Hah. Han ødelegger ikke min dag, iallefall :)

Audrey

28.jun.2009 kl.23:58

Ikke min heller. :)

Mile

29.jun.2009 kl.00:31

Jeg vil tilbake! Og ja, konserten skulle ha vært mye lengre.. Savnet maaange låter!

Skriv en ny kommentar

Audrey

Audrey

24, Jevnaker

Jeg er en artist, musiker, sanger og låtskriver fra Jevnaker i Oppland. Jeg danser salsa på fritida, drømmer om å ta dykkelappen og vil reise verden rundt!=) Første skritt på veien tar jeg til høsten, når jeg flytter til England for å ta et Diplomakurs i Performing Arts på LIPA (Paul McCartneyskolen i Liverpool). Mye som skjer om dagen, så følg med!=) (Bilder(header&profilbilde): Studio Vest/Anne Margrethe M. Mathiesen)

Kategorier

Arkiv

hits