På date med byen! =)p2130047

Jeg elsker fredager!


I hvert fall de fredagene jeg ikke jobber... De fredagene jeg ikke jobber og sola skinner og verden er nydelig og alt er bare krem, DE fredagene elsker jeg. Og idag er en sånn fredag. En sånn fredag hvor jeg står opp (akkurat den delen er IKKE bare idyll - jeg er veldig veldig veldig glad i senga mi og kunne ALLTID ha sovet et par timer til...), drar på skolen, har to interessante (ja faktisk) norsk muntlig-timer med en utrolig dyktig og underholdende og morsom norsklærer, er ferdig med undervisninga halv 12 og har resten av dagen fri. Endeløs strekker dagen seg foran meg, og jeg kan fylle den med akkurat hva jeg vil. Det er enda bedre enn å ha fri hele dagen det, for når jeg har fri sover jeg bare alt for lenge, står opp når det allerede har begynt å bli mørkt og får ikke med meg noe av det sårt trengte sollyset.

Sola gjør meg så godt.
Det er akkurat som om den treffer meg rett i hjertet, bobler over i meg og strømmer gjennom kroppen i form av en ubeskrivelig følelse av bunnløs lykke og takknemlighet over å være akkurat meg, akkurat her, akkurat nå. Jeg har alltid hatt problemer med vinteren; kulda og snøen og mørket har slukt meg hel og nummet meg, bedøvet meg, frarøvet meg all energi og livsglede og gjort meg sur, deprimert, og lei av alt. Jeg har gått rundt hele vinteren som en zombie, og bare tenkt på hvor drit kjipt det er å bo her i Norge, hvordan jeg ikke kunne vente på å flytte langt pokker i vold bort herfra, til Florida, eller Kenya, eller hvor som helst bare jeg kunne slippe unna denne helvetes kulda.
Men de geniale utedressene jeg brukte i timevis ute i snøen på lekeplassen i barnehagen hvor jeg jobbet i 4 år, 4 vintre, gjorde at jeg endelig klarte å SE hvor frisk og vakker verden er når det er hvitt og kaldt og klart, hvor nydelig deilig det er å være ute i denne kulda, pakket inn i klær; varm og god i en kokong av stoff, omsluttet av intens kulde. Med en gang jeg begynner å fryse blir jeg sur, men så lenge jeg pakker meg godt inn med stilongs og to-tre lag gensere, skjerf, lue og vanter, så er det utrolig beroligende og forfriskende for meg å bare gå ute. Gjerne med iPoden på øret, gjerne i mørket. Det gjelder bare å kle på seg!

  p2070011

p2100002  p2070007  p2070021
Se så fint det er da! :-D
♪♫?*¨*?.¸¸❤¸¸.?*¨*?♫♪


p2130025 Idag var det rett og slett for nydelig vær til å ta trikken hjem. Jeg hadde sittet i klasserommet i to timer (eller halvannen klokketime) og sett ut av vinduet, og med en voksende glede betraktet den blå blå himmelen og hvordan sollyset gradvis krøp nedover veggene på bygningen på motsatt side av gaten. Da jeg omsider stod på fortauet utenfor den etterhvert så velkjente skolebygningen, kastet jeg først et blikk oppover gaten, mot trikkestoppet. Men jeg slo det raskt fra meg. Hva var vel en bedre måte å tilbringe denne sjeldne fridagen på enn å ta seg en spasertur i sola? Så jeg tok beina fatt og omfavnet sola mens jeg smilende tuslet nedover gata med "Haiene" av Jens Bjørneboe på øret. Jeg har nemlig vært på biblioteket og skaffet meg samtlige fire pensumbøker på lydbok. p2130026Lydbøker er min beste venn akkurat nå. Hadde det ikke vært for det hadde jeg ikke hatt sjans til å komme meg gjennom disse bøkene, men nå er jeg allerede godt igang med nr 2. Akkompagnert av Dennis Storhøi´s stemme og med sola som følgesvenn, gikk jeg på med den innstillingen at nå skulle jeg stoppe innom alle steder jeg har lagt merke til på trikken og fattet interesse for.

  

♪♫?*¨*?.¸¸❤¸¸.?*¨*?♫♪
Det første stoppestedet var en butikk jeg har sikla på siden jeg kjørte forbi første gang, og tenkte med meg selv at jeg MÅTTE innom når jeg fikk tid. Det var en morgen jeg satt og halvsov på trikken, men bråvåknet da jeg så den... En butikk jeg ikke visste fantes i Norge. En butikk hvor de har de fiineste veskene, lommebøkene og skoene... I New York fikk jeg veske OG lommebok for 500 kr til sammen. Her koster lommeboka 500 kr alene. Vi snakker selvfølgelig om GUESS, og guess what? I´m in love.

p2130032
Her ligger den altså, på hjørnet mellom Niels Juels Gate og Frognerveien...

dsc00225  dsc00227  dsc00232

OMG... Legg merke til at skoene fra butikken (t.v.) matcher veska og lommeboka jeg kjøpte i NY (t.h.)...
Så ikke så mye klær som frista egentlig, men skoene, og veskene, WÆÆ!! Eller hva sier du til en lue til 800 kr...?

Bildet jeg tok av de fineste skoene jeg har sett på laaaang tid er selvfølgelig borte. Vet ikke hvorfor, men minnekortet på mobilen min motarbeider meg... :( Tok et par andre bilder som faktisk ble med hjem. Men de skoene, sukk!! De var så fine. Men samme hvor fine de var så får jeg meg bare ikke til å kjøpe sko for 1400 kr. Det går bare ikke. Jeg har rett og slett ikke samvittighet til det. Jeg liker dyre sko, klær, sminke, vesker, parfyme as much as the next girl... Synet av det, lukten av det, følelsen av det... Må inrømme at det kribler litt i magen ved synet av sko som de jeg så idag. Men det blir med det. Det er helt vilt hvor dyrt det kan være. På Bloomingdales i New York TOK jeg på en kjole til 10 000.... DOLLAR...!!! DET er crazy... HVEM ved sine fulle fem kjøper en kjole til 70 000 kroner??? Ikke var den spesielt fin heller... Hehe...

Etter å ha sendt en haug beundrende blikk rundt i Guess-lokalene, fortsatt jeg min vandring. Jeg begynte å bli småsulten, og konkluderte med at det var tid for lunch. Kom over en sjappe jeg har sett rundt omkring - husker ikke hva den heter, men de reklamerer for sunn mat veldig raskt. Jeg tenkte med meg selv at det hørtes ut som en god ide i grunn, å få i meg litt sunn lunch for en gangs skyld. Det blir mye junk om dagen, siden jeg så godt som ALDRI er hjemme lenge nok til å lage noe å spise.

p2130035

Så jeg endte opp med å kjøpe en vegetar-wrap og en slags fruktdrikk med kullsyre (brus? Nei nei. Fruktdrikk med kullsyre stod det..), og full av optimisme tok jeg den første biten... Yuck... Det er sjelden jeg spiser no som er så ille at jeg ikke får meg til å spise det opp. Som regel tvinger jeg det i meg. Men dette var virkelig ikke godt. Ikke "fruktdrikken" heller. Fysj!! Akkurat idet jeg innså nederlaget og så meg om etter en søppelbøtte og lurte på hvor jeg skulle få tak i en spiselig lunsj, så jeg den - som Moses´ brennende tornebusk, høyt på veggen foran meg:

p2130036
TAMTADATAAAA!!!

p2130041  p2130046
 
Nuff said, det ble Mækkern idag og... Og jeg gafla i meg med god samvittighet...

Mett og god ruslet jeg videre, og følte meg skikkelig sunn og frisk der jeg gikk og smilte til alle jeg møtte på min vei. Jeg gikk nye veier jeg aldri har gått før, så meg rundt og foreviget mine omgivelser - bevæpnet med kameraet. Alt i alt hadde jeg en fantastisk date med Oslo, og fredag den 13 (noe jeg ikke tenkte over at det var før jeg kom hjem igjen) har for meg vært en fantastisk dag. Legger med noen av bildene jeg tok. Sol er den beste sminke for verden, for å si det innmari banalt. ;Pp2130049   p2130054  p2130061
Stepping out of the shadows og inn i sola på Aker Brygge...


  p2130056  p2130062  p2130063
Så mye snø!! Ikke vanlig til Oslo å være.

 p2130022 p2130070  p2130072
Frognerveien, og Youngstorget. Yrende liv!


p2130066  p2130057  p2130073
George var på Aker Brygge! ;P Og i Torggata fant jeg KENVELO, noe som bragte minner fra Praha tilbake.Be bye birdie!


p2130084

Dette er tatt fra Nybrua rett nedi gata for der jeg bor. Jeg har tatt akkurat det samme bilde flere ganger;

p1150067  p1080039  p1080036


Etter den laaange dagen ute i sola, gikk jeg hjem, og etter en time i sofaen ble jeg så trøtt at jeg sovna.. Og endte opp med å sove i 2 timer! Nå skal jeg straks legge meg igjen, og imorra er det jobbings... Snoork...

Det er nå offisielt KRISTIAN SIN BURSDAG!!! :-D Og Valentines Day da, men det lar vi stille passere...

GRATULERER MED DAGEN KRISTIAN! :-D
Takk for at du alltid er der, alltid har vært der og alltid kommer til å være der.

Keep shining,
with love,
Audrey...

6 kommentarer

KristianDenMilde

14.feb.2009 kl.02:55

Ååååh:) Du er nå den mst rørende, snilleste etc.

Bitter som jeg er så ønsker jeg intet til den datoen jeg ble tvunget til livet(sarté), men det og litterært bygge opp dagen til et klimaks i form av min dato er nå noe av det mest poetisk vakre jeg har sett:)

Jeg ble rent grepet av livsgleden i teksten, og det å se den lede mot meg er så rørende. Jeg sitter med gitaren nå og jobber, men dette vil være drivkraften framover. Det å vite at noen bryr seg så veldig:)

Jeg håper du kommer på lørdag og drikker deg tussete med meg. Liv laga serru!

Audrey

14.feb.2009 kl.03:06

Aww... Glad for å være til nytte som drivkraft!:-D

Ikke at du egentlig trenger det, siden du er en av de mest rutinerte, talentfulle og inspirerende musikerne/låtskriverne jeg kjenner. Det er ikke alle som bare kan bestemme seg for å skrive en haug med låter for så å faktisk sette seg ned å gjøre det! Jeg er mektig imponert over det du har skrevet, og jeg gleder meg til videre samarbeid. Du gjør meg flink!:-D

On a more personal note: Så klart jeg bryr meg! Ellers så hadde vi vel neppe vært her, 20 år etter...? Eyh..?? ;P
Jeg kommer på lørdag (idag..?), og dagen skal feires så det suser. Be aware.

Until then, ha en fantastisk dag!! Kjempekjempeglad i deg!!=)

Silje

14.feb.2009 kl.12:28

åhh! nå gleder jeg meg til resten av dagen;) det er sol, og du satte humøret!!;)

heidi Sagengen Wilhelmsen

15.feb.2009 kl.20:05

Dette var en nydelig beskrevet dag, skulle gjerne vært med, men da hadde det jo blitt en helt annen dag...! En kunne virkelig leve seg inn i den med deg, du skriver fantastisk!

Merete

17.feb.2009 kl.09:07

Du er kjempesuperflink til å skrive!
Og kan du være så snill å smitte over litt optimisme og livsglede på meg??

prettyprisk

18.feb.2009 kl.20:07

Kunne ønske at jeg kunen skrive som deg.
Merker at jeg savner Oslo jeg... :(

Skriv en ny kommentar

Audrey

Audrey

23, Jevnaker

Jeg er en artist, musiker, låtskriver og forfatter fra Jevnaker i Oppland. Jeg danser salsa på fritida, drømmer om å ta dykkelappen og reise verden rundt, og jeg har har veldig lyst til å flytte til New York. Jeg er med i en R&B duo sammen med Julie Lund, og vi jobber for øyeblikket med å spille inn vår første single, som forhåpentligvis kommer ut før sommeren. I tillegg har jeg en egen liten duo med gitaren min..;P Mye som skjer om dagen, så følg med!=)

Kategorier

Arkiv

hits